Æsken var fyldt med ballade og chokolademænd

Børnene var glade for Æsken og alt, hvad den bød på at musikalsk sødme. Foto: Mai M. Christensen

Æsken var fyldt med ballade og chokolademænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Fy fy skamme" og "Tjubang Chokolademand" var blandt hittene, da børnemusikorkestret Æsken torsdag lukkede op for godterne i Byparken. To børn fra publikum gav deres bedømmelse af koncerten.

ESBJERG: Er der nogen af jer, der har en kat derhjemme?

Stemmen lyder megafonhøj ud over Byparkens amfiscene, og som en hærskare hæver små solbrændte arme sig i vejret. Endnu flere rækker hånden op, da der bliver spurgt til, hvor mange der har en hund, og så er der de få, som selvsikkert hævder at eje en isbjørn.

Torsdagssolen har frit lejde på en blå, blå himmel denne torsdag formiddag. Børnemusikorkestret Æsken, som har indtaget scenen, og da de fem musikere lige har sundet sig over, at der er SÅ mange isbjørne rundt om i de små hjem i Esbjerg, er det tid til næste sang, "Min kat den danser tango".

- Min kat har spidse ører og knurrehår og hale.... lyder på det udødelige børnehit på balkan-toner ud mellem trækronerne.

Flere musikalske torsdage
Koncerten i Byparken i Esbjerg var en del af Esbjerg Kommunes årlige sommerunderholdningsprogram, og også de næste fire torsdage er der gratis musik for børn og deres voksne på scenen i Byparken klokken 10.30. Den 19/7 er der "De små synger" med Mek Pek & Anna, den 26/7 er der Peddersen & Findus, den 2/8 hedder scenenavnet Nullermix, og endelig står Ann & Aberne for den sidste koncert torsdag 9/8.
Rytmerne kom ind under huden på både børn og voksne, der rokkede til musikken og lo af de skøre musikere på scenen. Foto: Mai M. Christensen
Rytmerne kom ind under huden på både børn og voksne, der rokkede til musikken og lo af de skøre musikere på scenen. Foto: Mai M. Christensen

Når børn bestemmer

Det er et godt publikum, der er mødt op i byparken. Mange er sammen med deres forældre eller bedsteforældre afsted, og så er der de store grupper med neonfarvede eller blomstrede overtræksbluser, som viser, at de kommer fra den samme institution. Børn i en alder, hvor deres kroppe lader til at have en usynlig ledning hen til musikernes instrumenter. Når de begynder at spille, går kroppene automatisk i gang med at bevæge sig.

11-årige Signe Sandholm er med sin otteårige lillesøster Sofie og mormor Inger afsted til børneunderholdningen. Den får gode anmeldelser af den musikglade pige:

- Det er dejligt at komme ud og høre nogle, der godt kan lide at spille for andre. Bandet er rigtig godt, siger hun.

- Den bedste sang i dag har indtil nu været "Tjubang Chokolademand", for jeg elsker den der linje med, at "det er mig, der bestemmer her". Jeg tænker det sådan, at den handler om, at nu vil vi børn bestemme, og intet skal komme i vejen for det. Det er sjovt, siger Signe Sandholm.

Rimelig sjovt

Lidt mere skeptisk er 10-årige Niclas Bjerregaard Kubel Ferslev i sin bedømmelse.

- Altså det var da rimelig sjovt. Musikken var også god nok, selv om det ikke lige er sådan noget, jeg hører derhjemme, sagde han.

Lillebror Mike på syv år var derimod helt opslugt, og Niclas måtte da også indrømme, at han var lidt pjattet med "Fy fy skamme"-sangen.

- Og så er det godt, det der med at de lige holder en pause mellem numrene og siger nogle ting til os. Det skal de bare blive ved med, for det virker, siger han.

Dødtrætte Anton

På scenen har musikerne nu iklædt sig lyserøde gummihansker som hovedbeklædning og gakker og gokker rundt som skøre høns. Faktisk efterligner bassisten en hønes halsbevægelse ved korn-pirkning ret vellykket.

Da det lidt efter bliver tid til sidste sang, går en sæbeboblemaskine i gang, og nu kan det snart ikke blive mere vildt.

På vej op ad trappen mod Havnegade bagefter bliver der snakket om blandt store og små, hvor fin en koncert det var. Og så er der de to pædagoger fra Galaksen, som med fire børn hver i hænderne fælder arrangementets endelige dom:

- Hold da fast hvor var det godt. Og børnene klarede det godt nok flot. Selv Anton, som var dødtræt og har sovet dårligt i nat. Det var bare en succes, lyder det fra den ene pædagog til den anden.

Æsken var fyldt med ballade og chokolademænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce