50 familieboliger på Brammings gamle Rådhus klar til start

Med Byrådets positive indstilling i denne uge er alt klart til, at man nu kan omdanne det gamle rådhus til nye boliger. Bramming Boligforenings formand, Bo Langendorff, håber, at nedrivningen af det gamle rådhus kan påbegyndes i december og at det nye boligbyggeri kan gå i gang omkring 1. april. Foto: Kirsten Enevoldsen

50 familieboliger på Brammings gamle Rådhus klar til start

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bramming Boligforening vil holde informationsmøde om nyt boligbyggeri på byens gamle rådhus 23. november efter positivt byrådsmøde omkring det nye boligbyggeri i denne uge. Mødet afholdes på selve det gamle rådhus, inden det efter planen skal rives ned i december.

BRAMMING: Bramming Boligforenings planlagte byggeri på Rådhusgrunden i Bramming er nu ved at være tæt på tæt på kickoff.

På denne uges byrådsmøde skulle det diskuteres, om der kunne gives tilsagn til den såkaldte skema A-plan samt om der ydes grundkapitalstøtte på op til knap 10 mio. kroner, ligesom det skulle vedtages, om der kunne ydes kommunegaranti for den del af lånet, der ligger ud over de 60 pct. af den værdi, der fastsættes af långiver.

Blev alt dette godkendt, så ville boligforeningens formand, Bo Langendorff, være klar til at præsentere planerne for det store byggeri med 50 familieboliger ved et offentligt møde i foyeren på det gamle rådhus.

Alle tre punkter fik grønt lys fra Byrådet, ligesom det blev understreget, at byggeriet skal ske inden for gældende lokalplan, og beslutningen glæder Bo Langendorff, idet man dermed kan gå i gang med arbejdet.

- Blandt fem totalentreprenører udpeger vi på fredag den 9. november det firma, der skal stå for byggeriet, og vi planlægger så med et offentligt præsentationsmøde fredag den 23. november, fortæller Bo Langendorff og forklarer, at projektet på Rådhusgrunden omfatter nybyggeri af 50 familieboliger, opført blandt andet som etagebyggeri som 2-, 3- og 4-rums boliger mellem 81 og 115 kvadratmeter. Det samlede boligareal planlægges at blive på 4.972 kvadratmeter.

Seniorer

Det nye byggeri i midten af Bramming - og med facade ud mod Sct. Knuds Allé og Skolegade - opføres i fem blokke hvoraf de tre bliver tæt/lavt byggeri, mens de to sidste bliver etageboliger med altaner. Over hele linjen indrettes boligerne, så de er let tilgængelige, og dermed også giver seniorer mulighed for at bo i eget hjem længst muligt.

Ved tæt/lavboligerne anlægges der skur, mens der bliver depotrum i kælderen til etageboligerne

- Der kan dog blive tale om enkelte småændringer, blot de overholder lokalplanen, siger Bo Langendorff.

Boligforeningens formand forklarer, at man med hensyn til huslejeniveauet kalkulerer Bramming Boligforening med en sluthusleje på omkring 810 kroner per kvadratmeter - eller en gennemsnitlig husleje excl. forbrug på 6.150 kroner ved en bolig på 91 kvadratmeter.

50 familieboliger på Brammings gamle Rådhus klar til start

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce