46 nationaliteter åbnede dørene for de nysgerrige

Der blev disket op med hjemmelavede lækkerier til alle gæster, da der fredag fra 15-18 var Åbent Hus på asylcentret i Hviding, mens en popcornmaskine var et stort hit blandt de mindste. Foto: Kåre Welinder

46 nationaliteter åbnede dørene for de nysgerrige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredag eftermiddag var der Åbent Hus på Asylcenter Hviding, og det blev et noget større tilløbsstykke, end arrangørerne fra AsylSyd havde regnet med.

Hviding: Man ved, at når der både er stillet rødt og blåt saftevand frem, så skal der være fest, og det var der på den stille og nysgerrige måde fredag eftermiddag på asylcentret i Hviding.

AsylSyd havde for tredje gang åbnet dørene for nysgerrige fra nær og fjern, og leder Erik Jepsen så lettere overrasket ud over, at man hele tiden var nødt til at køre nye stole frem til de hundredvis af fremmødte gæster.

- Vi havde lidt regnet med, at på grund af stormen Knud og det, at det nu var tredje gang, vi holdte det, så ville der nok ikke komme så mange, så dette er da nogen flere end forventet, sagde Erik Jepsen, mens frivillige og centrets beboere bragte den ene lækre ret efter den anden ud på et langt tag-selv-bord, som alle gæster fik lov at smage på.

Maden var det bedste fra de 46 nationaliteter, der er repræsenteret på asylcentret, og efter omkring en times åbningstaler, der efter nogens mening måske var for lang tid, blev folk i grupper guidet rundt for at se på forholdene på det 428-mand store center.

Hus 3

- Folk skal blandt andet se vores nye snedkerværksted, som fungerer som et praktiksted for beboere, vi har en ny sundhedsklinik og et træningskøkken, hvor beboerne blandt andet kan lære om rengøring eller hygiejne, forklarede Erik Jepsen, mens centrets gæster summede rundt og så på fotos fra blandt andet Tønderfestivalen, hvor en gruppe af centrets beboere havde været med for at lave frivilligt arbejde.

Det store hit blandt centrets mange børn, der myldrede rundt mellem gæster og beboere, var en popcornmaskine, hvorfra fyldte kaffefiltre med popcorn blev delt ud, og i de tre timer, det åbne hus varede, fik folk masser af info om blandt andet Hus 3, der er for 17-årige, uledsagede børn. De unge mennesker viste selv deres hus frem, og i de tre timer, arrangementet varede, var der masser af aktivitet på det center, der i november 2018 kan fejre tre års jubilæum.

46 nationaliteter åbnede dørene for de nysgerrige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce