3F-formand: 45 arbejdspladser reddes på Ribe Jernindustri

Formand for 3F-Kongeåen, Bjarne Jakobsen, var fredag eftermiddag glad, fordi der reddes 45 arbejdspladser på Ribe Jernindustri, men samtidig var han trist over, at 12 af hans medlemmer mister arbejdet. Arkivfoto: Ole Maass

3F-formand: 45 arbejdspladser reddes på Ribe Jernindustri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formanden for 3F Kongeåen, Bjarne Jakobsen, ærgrer sig over, at 12 3F-medlemmer mister jobbet på Ribe Jernindustri, men glæder sig over, at virksomheden opretholder produktionen i Ribe.

RIBE: Formanden for 3F Kongeåen, Bjarne Jakobsen, som indtil fredag havde cirka 25 medlemmer ansat på Ribe Jernindustri, var på én gang både glad og trist til mode fredag sidst på eftermiddagen, da det stod klart, at halvdelen af hans medlemmer - 12 styk - har fået en fyreseddel.

Det hele er sket i kølvandet på, at konkursboet efter Ribe Jernindustri overtages af det engelske firma Stelrad Radiator Company, der har hovedsæde i nordengelske Newcastle.

- Jeg er glad for, at produktionen fortsættes med Hudevad-brandet i Ribe. Det er godt for Ribe som by, og det er godt for de cirka to tredjedele af de i alt 65 ansatte på Ribe Jernindustri, at de kan fortsætte i virksomheden. Det betyder, at cirka 45 arbejdspladser bliver reddet i Ribe. Men for de 12 af mine medlemmer, som mister jobbet er det naturligvis en trist dag. Dem skal vi hurtigst muligt have fundet et nyt job til, siger Bjarne Jakobsen.

Nervepirrende

3F-formanden ved, at kurator Cora Levin Munch og andre advokater har arbejdet stenhårdt de seneste to uger på at redde så stor en del af Ribe Jernindustri som muligt, og torsdag blev tillidsfolkene på virksomheden kaldt til møde med beskeden på, at der var gang i forhandlinger, som kunne føre til et resultat.

- Men det var først her i 11. time fredag, at jeg blev orienteret om, at det var lykkedes at bevare en del af virksomheden. Det har været nervepirrende, fordi det jo er folks levebrød det handler om, men også fordi Ribe Jernindustri er en vigtig del af Ribes industrihistorie.

Ved du, om der kommer gang i produktionen igen på mandag?

- Nej, det ved jeg ikke. Men jeg formoder der kommer gang i produktionen meget hurtigt, fordi der givetvis er nogle ordrer, som skal gøres færdig, nu hvor produktionen har stået stille i to uger, siger Bjarne Jakobsen.

3F-formand: 45 arbejdspladser reddes på Ribe Jernindustri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce