34-årig læge vandt forskningskonkurrence i Esbjerg

Læge og ph.d.studerende Lene H. Mundbjerg vandt onsdag en forskningskonkurrence på sygehuset i Esbjerg. Hun har i seks år forsket i virkningen af motionstilbud til patienter, der er opereret for fedme. Foto: Astrid J. Vestergaard

34-årig læge vandt forskningskonkurrence i Esbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Patienter, opereret for fedme, forbedrer deres kondition, muskelstyrke og fysiske formåen betragteligt, hvis de tilbydes motion efter deres operation, viser ny forskning på SVS.

Esbjerg: Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg afviklede onsdag en forskningskonkurrence. Den blev vundet af 34-årige Lene H. Mundbjerg, læge og ph.d.-studerende på sygehuset i Esbjerg.

Hun har i seks år været med til at arbejde på et forskningsprojekt, der viser, at det kan betale sig at tilbyde patienter, som er opereret for fedme, motion. Tilbydes de motion, forbedres nemlig konditionen, muskelstyrken og den fysiske funktion. Til gengæld forsvinder disse forbedringer hurtigt, når patienterne ikke længere tilbydes motion.

Lene H. Mundbjerg præsenterede sit projekt for et dommerpanel bestående af overlæge og forskningslektor Knud Larsen fra sygehusets øre-næse-hals-afdeling, Rikke Leth-Larsen, leder af Institut for Regional Sundhedsforskning, samt en journalist på JydskeVestkysten.

Der var fire deltagere i konkurrencen, og Lenes projekt blev rost for at være solidt, klinisk arbejde. Hun fik også ros for en fin, kommunikativ fremlæggelse.

 - Det har været både hårdt og spændende at arbejde med mit projekt, der bekræfter noget, jeg i forvejen havde tænkt var sådan. Det kommer til gengæld bag på mig, at man godt kan få patienter, der har gennemgået fedmekirurgi, til at træne meget. Patienterne trænede et halvt år to gange om ugen i et motionscenter, og nogle måtte køre langt for at komme derhen, fortæller vinderen om projektet, der nu skal præsenteres i videnskabelige tidsskrifter og senere forsvares ved en eksamen i forbindelse med hendes studie.

I alt deltog 60 patienter i projektet.

 

Det forskes der i
Der forskes i meget forskelligt på de danske sygehuse, også på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg.Ved konkurrencen på SVS onsdag blev der i alt præsenteret fire forskningsprojekter.

Vinderprojektet er beskrevet i artiklen.

De andre projekter i konkurrencen så blandt andet nærmere på dødelighedsrisikoen blandt patienter, der behandles på den fælles akutmodtagelse (FAM), og virkningen af de behandlingsmetoder, fysioterapeuter i dag giver til kvinder, opereret for brystkræft, som får lymfødem (en hævelse af armen).

 

34-årig læge vandt forskningskonkurrence i Esbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce