26-årige Sara har fået bachelor og topkarakter i alle fag på universitet i London

Sara Kristiansen fik mandag overrakt sit bevis på, at hun har gennemført sin bacheloruddannelse på University of Westminster. Hun ses på billedet sammen med sin italienske kæreste. Privatfoto

26-årige Sara har fået bachelor og topkarakter i alle fag på universitet i London

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For fem år siden rejste Sara Kristiansen fra Ribe til London. Først for bare seks måneder, der i stedet blev til fem år, en bacheloruddannelse og en italiensk kæreste.

Ribe: Nu må du ikke falde. Du står foran en fyldt sal med 1000 mennesker. Det er ikke nu, du skal falde eller snuble.

Det var de tanker, der gik igennem 26-årige Sara Kristiansens hoved, da hun mandag fik overrakt sit bachelorbevis på University of Westminster.

Og falde gjorde hun ikke.

Sara Kristiansen har de seneste tre år læst regnskab på University of Westminster i London. Men at læse sin bachelor, og endda gøre det med rene 12-taller, var ikke den oprindelige plan for den unge ripenser, da hun for nu fem år siden flyttede til London.

Den oprindelige plan havde været at være i England i et halvt år, og så tage tilbage til Danmark og studere jura.

- Først havde jeg tænkt, at jeg ville læse jura, men den uddannelse kan man kun bruge i det land, hvor man har taget den. Med regnskab er det mere internationalt. Jeg kan bruge det over hele verden. Jeg sidder ikke fast på samme måde, som hvis jeg havde valgt jura, siger Sara Kristiansen.

International

Ordet international passer egentlig meget godt på den 26-årige ripenser, der i dag ejer en lejlighed i London sammen med sin kæreste. En italiener, hun mødte for tre år siden.

Selvom det ikke står på jordomrejse i den nærmeste fremtid, er det rart for Sara Kristiansen at have muligheden.

- Lige nu vil jeg gerne ud og finde et arbejde, så jeg også kan finde ud af, hvilke af de mange muligheder jeg har, som jeg egentlig gerne vil arbejde med. Én ting er jo at læse det, en anden ting er at arbejde med det, siger Sara, der gerne vil have en stilling på hovedkontoret hos den restaurant, hun allerede arbejder hos.

- Der er mange forskellige muligheder med den her uddannelse. Jeg kan blandt andet komme til at sidde med lønninger eller ordrer, forklarer Sara Kristiansen, der siden mandag har haft besøg af sin kusine, mor og bedsteforældre for at fejre hendes bachelor og flotte karakterer.

Tilbage til august

Selvom der er et hav mellem Danmark og England, er der ikke så stor forskel på dansk og engelsk, i hvert fald ikke når det kommer til kulturen - eller maden.

- Det er også ret nemt at komme herover. Man skal bare sætte sig på et fly. Det kræver ikke, at man skal have et visa, siger Sara Kristiansen, der også holder fast i det danske. Hun har både opsnuset, hvor i London man kan købe rugbrød, og er med i en gruppe på Facebook for danskere i London.

Til trods for, at den 26-årige ripenser har fundet sig godt til rette i London, bliver det til et besøg i det vestjyske i løbet af sommeren.

- Jeg skal hjem og bo hos min mor i Ribe en uge i august. Bare for at nyde at jeg er færdig, og for at slappe af. Det bliver godt, siger hun.

26-årige Sara har fået bachelor og topkarakter i alle fag på universitet i London

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce