12 kræftramte mænd står frem

Udstillingen af portrætter af 12 mænd, der står frem med deres prostatakræft vises på Esbjerg Rådhus indtil den 21. juni Udstillingen er på vej landet rundt, og fotoet her er fra Sønderborg. Foto: Timo Battefeld

12 kræftramte mænd står frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Esbjerg: Fire prominente fotografer har hver især portrætteret tre danske mænd med prostatakræft. De stærke portrætter af de 12 mænd suppleres af deltagernes fortællinger om deres liv. Resultatet er en unik fotoudstilling, der kan ses i atriumgården på Esbjerg Rådhus frem til den 21. juni. Udstillingen giver et sjældent, men stærkt og livsbekræftende indblik i den tabuiserede sygdom.

Udstillingen med foto og fortællinger fra prostatakræftramte mænd er en vandreudstilling. 
Foto: Timo Battefeld
Udstillingen med foto og fortællinger fra prostatakræftramte mænd er en vandreudstilling. Foto: Timo Battefeld
Foto: Timo Battefeld

Største kræftform blandt mænd

Tallet 12 afspejler det antal mænd, som hver dag bliver diagnosticeret med prostatakræft i Danmark. Udstillingen giver et sjældent og unikt indblik i livet som kræftramt. For selvom prostatakræft har betydelige konsekvenser for mændenes liv, er der for de fleste et liv efter diagnosen.

- Udstillingen kan forhåbentlig skabe opmærksomhed og lyst til at tale om prostatakræft. Selv om prostatakræft er den hyppigste kræftform blandt mænd, tales og skrives der ikke meget om prostatakræft. Hverken blandt de diagnosticerede, i deres omgangskreds eller i det offentlige rum. Vi ved imidlertid, at livet med prostatakræft og dets konsekvenser er nemmere at tackle, når man har mulighed for at dele sine bekymringer og udfordringer med andre. Samtalen er derfor afgørende, hedder det i en pressemeddelelse fra Prostataforeningen.

Unikke portrætserier

Fotograferne har midt i deres travle hverdag valgt at bidrage til udstillingen. Fotograferne Jan Grarup, Claus Bjørn Larsen, Piet Simonsen og Per Dreyer har frit fortolket den fotografiske portrætgenre. Resultatet er fire vidt forskellige billedserier.

- Jeg har lyttet til deres historier og prøvet at fornemme deres liv og tanker. Nogle af portrætterne er måske lidt dystre og sørgmodige, men jeg har valgt alvoren som omdrejningspunkt for mine portrætter, fordi den har haft et stærkt greb i dem alle tre, siger Claus Bjørn Larsen.

Prostatakræft kan behandles med operation med fjernelse af prostata, strålebehandling, medicinsk behandling og kemoterapi. Behandlingen kan have betydelige følgevirkninger som impotens og inkontinens, hvilket sætter patienternes opfattelse af sig selv som mand, far og partner under pres.

De portrætterede mænd er alle taknemmelige for livet efter behandlingen mod prostatakræft, som trods alt har betydet, at de kan have flere år sammen med familien.

"12 mænd står frem" kan ses på Esbjerg Rådhus til den 21. juni.

12 kræftramte mænd står frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce