Vojens er kommet på sporet igen

Jan Glintborg fra Logistikkompagniet glæder sig til at tage de nypudsede skinner i brug og håber, at flere virksomheder vil bruge den nyoprettede forbindelse. Foto: Carsten B. Grubach

Vojens er kommet på sporet igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cembrit fra Aalborg er flyttet ind på den tidligere Brødrene Gram-grund, og jernbanen til området er igen i drift.

VOJENS: Det var tider, da køle- og frysevirksomheden Brødrene Gram A/S i Vojens beskæftigede 3500. Tider, der desværre ikke kommer tilbage. Det gamle familiefirma er i dag splittet op, og nu er der kun Gram Commercial tilbage på grunden i Danmarksgade. På vej derhen passerer man et museum, der fortæller familiens og fabrikkens historie, men heldigvis kan der nu tilskrives et nyt løfte- og perspektivrigt kapitel.

Det internationalt anerkendte Aalborg-firma Cembrit, der sælger tagplader og vægbeklædning, har nemlig valgt at placere sine lagerkapaciteter i flere haller på grunden i Vojens, og samtidig flytter Logistikkompagniet, der har stået for udflytningen af Cembrits lager, sit vestdanske kontor fra Fredericia til det kendte industriareal i Vojens. - 20.000 m² bliver fyldt ud, og der er beskæftigelse til 15-20 mand, oplyser Jan Glintborg, kundelogistikchef i Logistikkompagniet, der har hovedsæde i Greve ved København.

Og ikke nok med det: Cembrit ledte efter en passende lokation i Trekantområdet nær en jernbane, og man har nu pudset skinnerne op, så togene kan rulle helt hen til matriklen. I begyndelsen af denne måned kom det første togsæt med hele 26 vogne med gods fra Polen og Tjekkiet til Cembrits nye lager i Vojens. Og det er planen, at der skal køres togsæt af samme størrelse ind hver uge, lige som der skal hentes og bringes gods fra Vojens til hovedsædet i Aalborg. - Vi kiggede os rundt i området og blev af Haderslev Erhvervsråd gjort opmærksom på de ledige lokaler, som er blevet sat i stand, lige som der skal bygges en ny hal.

Vi har bygget det hele op i Vojens for Cembrit, som dog fortsætter med det samme lagersystem, fortæller Jan Glintborg. - Vi står for hele indretningen og bemandingen, som styrer lageret. Og vi håber da, at andre i området vil kunne drage nytte af, at vores bemanding og knowhow er så tæt på. Fra vores nye adresse håber vi at kunne bringe budskabet om den mere miljøvenlige jernbanetransport frem for den tunge lastbiltransport ud, så det bringer sig som ringe i vandet.

Logistikkompagniet slår på, at der skal 45 lastvogne til at transportere den godsmængde, togsættet med 26 vogne kan klare.

Logistikkompagniet
Kernekompetencen hos Logistikkompagniet, der har eksisteret i ni år, er inhouse lagerlogistik. Logistikkompagniet leverer fleksible bemandingsløsninger inden for lager og logistik til offentlige og private virksomheder. I kundens egen lagerfunktion eller i Logistikkompagniets lagerfaciliteter bistår Logistikkompagniet, der har ca. 100 ansatte, med viden, ledelse og ressourcer, der skal øge produktiviteten samt forbedre kvaliteten og nøjagtigheden. Blandt virksomhedens kunder finder man Carl Ras, L´Oréal, IDDesign, Orkla, Nilfisk, PostNord, Reitan Distribution og Stålfors. Læs mere om Logistikkompagniet på www.logistikkompagniet.dk.
Der blev arbejdet på højtryk for at gøre de nye lagerhaller til Cembrit klar til overtagelse ved årsskiftet. Foto: Carsten B. Grubach
Der blev arbejdet på højtryk for at gøre de nye lagerhaller til Cembrit klar til overtagelse ved årsskiftet. Foto: Carsten B. Grubach

Cembrit
Med flere end 25 millioner kvadratmeter produceret og 90 års erfaring, er Cembrit en af de største og fremmeste europæiske producenter af byggematerialer til tag og facade i slidstærk fibercement. Virksomheden tilbyder løsninger til design og konstruktion af facader, tagbeklædning, beklædning af indvendige vægge og funktionelle plader - vindspærreplader - til forskellige bygningskonstruktioner.

Byggematerialer i fibercement har særdeles populære egenskaber, herunder et begrænset behov for vedligeholdelse, høj slidstyrke og et konkurrencedygtigt prisniveau. Cembrit har sine rødder i Danmark og har siden 1927 arbejdet målrettet med at udvikle nye produkter og forædle fibercementens egenskaber. Cembrit tilbyder i dag en bred portefølje af produkter og løsninger inden for tag, facade, væg og loft til både nybygnings- og renoveringsprojekter.

Indtil 1980'erne voksede det daværende Dansk Eternit-fabrik, især gennem en række opkøb af andre fibercementfabrikker og distributører. Navnet blev ændret fra Dansk Eternit til Cembrit i 2008. Cembrit har i dag datterselskaber i 20 lande. Hovedsædet er stadig placeret i Aalborg.

I 2014 blev Cembrit opkøbt af den svenske kapitalfond Solix Group AB. Solix indledte en vækststrategi for Cembrit baseret på nye produkter og services samt omfattende investeringer i optimering af fabrikker, innovation og udvikling. Cembrit beskæftiger omkring 1500 mennesker over hele verden.

Produktionen af fibercementprodukter foregår på moderne faciliteter i Finland, Tjekkiet, Polen og Ungarn. Læs mere om Cembrit på www.cembrit.dk
20.000 m2 er gjort klar til lager for Cembrit på den grund, hvor Brødrene Gram A/S i sin tid holdt til. Foto: Carsten B. Grubach
20.000 m2 er gjort klar til lager for Cembrit på den grund, hvor Brødrene Gram A/S i sin tid holdt til. Foto: Carsten B. Grubach

Vojens er kommet på sporet igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce