En god kop kaffe - og en god historie

Janus Østergaard Fischer (tv.) og Mark Bech Fries fik den gode idé at importere kaffe og har nu salg fra et showroom i Aabenraas gågade.

En god kop kaffe - og en god historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Have a coffee sælger bæredygtig kvalitetsdrik fra småbønder i Brasiliens bjerge.

AABENRAA: Egentlig satsede Janus Østergaard Fischer på at sælge vin. Den 44-årige sælger fra Aabenraa ville i foråret 2015 udnytte sin mangeårige erfaring med bl.a. onlinesalg og -rådgivning til at sælge en drik, han har god forstand på.

- Men så kom min gode ven Mark Bech Fries, som jeg på det tidspunkt arbejdede sammen med på Hotel des Nordens lige syd for grænsen og tidligere har arbejdet sammen med i Norge, med en god idé. Han havde gennem nogle bekendte fået kontakt til Marco Santos, som i Rio de Janeiro i Brasilien står bag Have a Coffee - et firma, der står for salg af kvalitetskaffe fra mindre bønder på økologisk og miljømæssig bæredygtig basis.

Have a Coffee sikrer sig, at der ikke bruges kemikalier i kaffedyrkningen og betaler ofte bønderne op til tre gange prisen for at være sikre på kvaliteten, al kaffe er specialkaffe, og det er den bedste, du kan få. Sammenholdet er stort, det er som en stor familie, og vi lægger stor vægt på, at hver slags kaffe har sin egen gode historie. Og den fortæller vi gerne. I Brasilien er kaffen i øvrigt meget tynd, og her putter man altså ikke mælk i kaffen, griner Janus Østergaard Fischer.

- Vi har i Have a Coffee kontakt med 250 kaffebønder oppe i bjergene i Brasilien, mange af dem er så små og leverer så små mængder, at de ikke kan blive certificeret, og for mange af dem er det for dyrt at betale for at blive det. Derfor tager vi ud og besøger dem for at være sikre på kvaliteten, siger Marco Santos, mens han laver et par kopper kaffe i en glaskande. Han er på dansk visit for bl.a. at give Janus Østergaard Fischer og Mark Bech Fries et grundigt kursus i ristning af kaffebønder.

Bondens bønner
På haveacoffee.dk kan man læse om månedens kaffe og bonden bag bønnerne. Man kan melde sig ind i og få tilsendt kaffe efter behov, og man kan på siden købe diverse kaffegrej.
Marco Santos er manden bag Haveacoffee, som har fem ansatte hjemme i Brasilien.
Marco Santos er manden bag Haveacoffee, som har fem ansatte hjemme i Brasilien.

Tilsendt kaffe

Den lokale forretningsmand Frank Waller har skudt penge i de to kompagnoners kaffeprojekt, som med tiden gerne skulle medføre salg til Tyskland, Sverige og Italien. Janus Østergaard Fischer er fultidsansat i det anpartsselskab, trioen har dannet. Og ud over at han i showroomet i Nørreport i Aabenraas gågade skal sælge kaffe til hr. og fru Jensen, skal han ud og tilbyde specielle smagsoplevelser i virksomheder, hvor de ansatte skal få smag for en kaffe, de nok aldrig før har smagt. - Vi er allerede ude i en række cafeer og restauranter. Vi tilbyder også løsninger med maskiner, så man selv kan lave sin kaffe på dem, siger kaffesælgeren i Have a Coffee, der tilbyder medlemskab, så man kan få tilsendt kaffe i det omfang, man ønsker det.

- Nogle ønsker måske kun at drikke luksuskaffe om lørdagen, andre vil gerne have tilsendt et par kg kaffe ad gangen, siger Janus Østergaard Fischer. Kiloprisen er 30-35 procent højere end prisen for almindelig kaffe, men så skulle kvaliteten og smagen også gerne være derefter. - Også får man den gode historie om kaffebønnen oven i. Vi behøver ikke opfinde nogen, for den er ægte.

Tre mand bag en god kop kaffe: Mark Bech Fries (tv.), Janus Østergaard Fischer og Marco Santos. Fotos: Carsten B. Grubach
Tre mand bag en god kop kaffe: Mark Bech Fries (tv.), Janus Østergaard Fischer og Marco Santos. Fotos: Carsten B. Grubach

En god kop kaffe - og en god historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce