Forstærket tysk interesse for sygehuset

Haderslev Sygehus har en helt unik beliggenhed i forhold til lignende bygninger i Danmark. Det gør også indtryk på de tyske gæster, fortæller Freja Ejendomme. Arkivfoto

Forstærket tysk interesse for sygehuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor nordtysk ejendomsudvikler med base i Hamborg er blevet mere seriøs i sin interesse for Haderslev Sygehus. Det oplyser statens ejendomsselskab Freja. Måske bliver det temahotel.

Haderslev: Der er optimisme at spore hos statens ejendomsselskab Freja Ejendomme, der står for salget af Haderslev Sygehus.

Den over 43.000 kvadratmeter store bygning er lidt af en opgave at sælge, men en efterhånden langvarig interesse fra tysk side er blevet mere seriøs.

Det er selskabet Robert C. Spies med hovedsæde i Hamborg og Bremen, der kigger mod Haderslev.

- De har brugt meget tid på at udarbejde et flot præsentationsmateriale for at tiltrække investorer. Det er blevet vist rundt omkring på messer i Tyskland, og selskabet har fået positive tilbagemeldinger og de har yderligere fået interesse fra andre investorer fra udlandet. Det er grund til forsigtig optimisme, siger Carsten Rasmussen, udviklingsdirektør i Freja Ejendomme.

Intet er dog sikkert. Det hele afhænger af, om der er investorer, som vil putte penge i et projekt. Robert C. Spies udvikler kun ideen i håb om at få investorer til at lægge penge i det.

Robert C. Spies har selv flere ideer til, hvad bygningen kan bruges til. En af dem går på at udvikle et temahotel til tyskere med veneration for klassiske biler. Kælderen er især velegnet til en større bilpark.

- I udlandet er temahoteller langt mere udbredt end herhjemme. Så det er ikke noget, vi kender så meget, siger Carsten Rasmussen.

Ejendomsmarkedet i det nordlige Tyskland er ifølge Freja meget ophedet. Det betyder, at det er svært for investorer at tjene penge på at investere i ejendomme.

- Derfor kigger tyske investorer mod Danmark, hvor mange tyskere i forvejen kommer. Ejendomspriserne i Hamborg er langt over København-niveau. De kigger på hele området med både strand, Legoland, fritidsaktiviteter og Legoland. Det er en samlet region, de ser på, siger Carsten Rasmussen.

- Og så er Haderslev Sygehus bare helt unikt med den placering, tilføjer han.

Også borgmester H. P. Geil (V) har hørt om planerne, og han vil lade champagnepropperne springe, hvis det skulle ende med et tysk køb.

- Der er simpelthen ikke investorer i Danmark, som er store nok. Vi skal op i europæiske skala for at kunne sælge. Og Hamborg passer perfekt. For tyskerne er 2 timer og 30 minutter i bil til Haderslev ikke noget problem. Og vi har jo det hele her med golfbane, kyst, mulighed for at ride i skoven og tæt på Legoland, og til næste år har vi også en dambåd, der går lige ud til en restaurant, siger H. P. Geil.

Han ved også, at det tyske udviklingsfirma har været på besøg i Haderslev og lavet research på både Gram Slot og Tørning Mølle til præsentationsmaterialet.

- Men vi skal have tålmodighed. Der kan gå mellem et og fem år, før vi har en afklaring, mener H. P. Geil.

31. december overgår bygningen formelt til Freja Ejendomme efter at have tilhørt Udlændingeservice.

 

Sådan foregår det
 Det er ikke det tyske udviklingsselskab Robert C. Spies, der selv investerer i ejendomme. Selskabet udvikler kun ideer, eksempelvis et temahotel, som selskabet efterfølgende søger en operatør til at drive. Når operatøren, eksempelvis en hotelkæde, er på plads og mparat til at betale en husleje, når projektet står færdigt, så begynder Robert C. Spies at søge  kapital til at realisere projektet, det vil sige opkøbe ejendommen og renovere den. Det kan være kapital fra større holdingselskaber eller pensionskasser, der ønsker at forrente kapitalen.

Robert C. Spies har blandt andet stået for udviklingen af en række butikscentre og eventparker i Tyskland.

Forstærket tysk interesse for sygehuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce