Vattenfall giver taxatjansen til Horn Rev 3 til KEM Offshore

KEM Offshore har vundet kontrakten med at sejle Vattenfalls teknikere til og fra Horns Rev 3. Arkivfoto

Vattenfall giver taxatjansen til Horn Rev 3 til KEM Offshore

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KEM Offshore har vundet kontrakten med personsejlads til havvindmølleparken Horns Rev 3.

Esbjerg: Teknikere, der skal med vandbussen på arbejde ved den kommende Horns Rev 3 havvindmøllepark, kommer til at sejle med rederiet KEM Offshore.

Esbjergfirmaet, som oprindeligt blev stiftet af tidligere fiskeskipper Knud Erik Møller, har nemlig fået opgaven med sejlads til og fra havvindmølleparken af dens ejer, Vattenfall.

Første taxi-tur går til Horns Rev 3, når de første møller efter planen sættes i drift efter sommeren.

Vattenfall og KEM Offshore har haft et godt samarbejde i mange år på Horns Rev 1, og komforten for Vattenfalls teknikere kommer i højsædet, når de skal med rederiets to katamaraner, som egner sig specielt godt til at sejle folk til og fra arbejdspladsen på havet.

- Stabiliteten og komforten ombord på katamaranerne er høj. Det er vigtigt, at teknikernes rejse frem og tilbage er behagelig, så de ikke er påvirkede af evt. høj søgang, når de kommer på arbejde. Desuden er katamaranen er meget brændstoføkonomisk, hvilket både reducerer omkostningerne og falder godt i tråd med at løse en opgave i forbindelse med produktionen af vedvarende energi, oplyser Vattenfall.

Flåden
KEM Offshore opererer en flåde på ni fartøjer. Ifølge det seneste offentliggjorte regnskab beskæftigede rederiet dengang omkring 40 medarbejdere.

Kontrakt til 2021

Driftsfasen for Horns Rev 3 begynder, når den første af i alt 49 vindmøller er opsat. Hele Horns Rev 3 havmølleparken ventes i drift i løbet af 2019. Den bliver med en effekt på 406 MW. KEM Offshores kontrakt løber indtil 2021 - med option på en ny periode. Rederiet har siden 2001 løst opgaver med transport af mandskab og udstyr til den 160 MW store havmøllepark Horns Rev 1, som Vattenfall ejer 60 pct. af.

Vattenfall øger Danmarks elproduktion fra vindenergi over de kommende år med mere end 20 procent og investere mere end 20 milliarder kroner i danske offshore-projekter. I de kommende år vil Vattenfall ud over Horns Rev 3 bygge Kriegers Flak samt Vesterhav Syd og Nord og dermed tilføje op til ca. 1,4 GW til den danske elproduktion.

Knud Erik Møller ejer KEM Offshore sammen med Orla Steiniche Møller via selskabet Nordic Marine Service ApS.

Vattenfall giver taxatjansen til Horn Rev 3 til KEM Offshore

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce