Stort transportfirma i Esbjerg fik underskud

IAT A/S får et lille underskud i det sidste år med mangeårig topchef Jørgen Rathschau Sørensen bag rattet.

Stort transportfirma i Esbjerg fik underskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

IAT A/S får et lille underskud i det sidste år med mangeårig topchef Jørgen Rathschau Sørensen bag rattet.

Esbjerg: I næsten 20 år har Jørgen Rathschau Sørensen været en driftssikker førstemand i en af Esbjergs ældste transportvirksomheder, IAT-koncernen. Det samme kan man sige om IAT's økonomiske resultater gennem de seneste mange år. Udsvingene har været til at overse.

Nu stopper Jørgen Rathschau Sørensen for i stedet at tiltræde en post som bestyrelsesmedlem, og heller ikke hans sidste år i chefstolen endte med de vilde talmæssige udskejelser.

I det netop offentliggjorte årsregnskab får IAT A/S et underskud efter skat på knap 1,5 millioner kroner. I 2016 endte IAT med et overskud efter skat på næsten 1,2 millioner kroner.

Bruttofortjenesten er faldet fra cirka 91 millioner kroner til 84 millioner kroner, og ledelsesberetningen skriver selskabet, at det svage olie-/gasmarked har været en medvirkende årsag.

Modsat har aktivitetsudviklingen i landevejstransport været stigende, men konkurrencen har været særdeles intens. Derudover er resultatet påvirket af engangsomkostninger til afvikling af lejemål samt opgradering af tankterminalerne indenfor miljø og sikkerhed.

"Trods en tilpasning af omkostningerne er det opnåede driftsresultat ikke tilfredsstillende", fremfører ledelsen i IAT.

IAT
IAT løser transportopgaver med tankkøretøjer, presenningskøretøjer og andre transportmidler i Danmark og udlandet.

Meget solid

Egenkapitalen er på knap 80 millioner kroner ud af en den samlede balance på 133 millioner kroner, hvilket betyder, at IAT med en soliditetsgrad på 59,9, er særdeles robust.

Jørgen Rathschau Sørensen meddelte for cirka tre uger siden, at han stopper på direktørposten. Den bliver fremadrettet varetaget af en trio bestående af direktør Kim Straarup, salgsdirektør Carsten Eskildsen, regnskabschef Paul-Erik Jensen og med tredje generation i IAT-familien bag, Christian Rølmer Christensen, som arbejdende bestyrelsesformand.

Christian Rølmer Christensen er tredje generation i IAT, hvis historie går helt tilbage til 1931, hvor den opstod som en kørselssammenslutning under navnet, International Auto Transport, senere forkortet til IAT.

Et løbende generationsskifte siden 2005 er gennemført, således at Christian R. Christensen har været eneejer af IAT siden 1. januar 2017.

IAT-koncernen med afdelingskontorer i Esbjerg, Kolding, Aabenraa og Wroclaw i Polen tilbyder transport- og logistikløsninger med bil, bane, sø og luft samt lagerfunktioner. Koncernen beskæftiger flere end 200 medarbejdere.

Stort transportfirma i Esbjerg fik underskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce