Stort offshorefirma i Esbjerg fritstiller hele topledelsen

Omkring 200 ansatte i offshorevirksomheden NorSea Group, tidligere kendt som Danbor, blev torsdag orientret om, at firmaets topledelse er blevet fritstillet. Foto: NSG Denmark

Stort offshorefirma i Esbjerg fritstiller hele topledelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jørn Bue Madsen og to andre personer i topledelsen hos NorSea Group Denmark, tidligere Danbor, blev torsdag fritstillet. Det sker i forbindelse med implementering af en ny strategi for fremtiden, oplyser de norske ejere.

Esbjerg: NorSea Group Denmark, tidligere Danbor, har torsdag fritstillet topledelsen i den esbjergensiske offshorevirksomhed.

Det sker som et led i en ny kurs, der indebærer et øget samarbejde på tværs af landegrænser og skabelsen af en slankere organisation, meddeler de norske ejere i NorSea Group i en pressemeddelelse.

Dermed er adm. direktør Jørn Bue Madsen fortid hos NorSea Group sammen med økonomidirektør Jan Thim og HR-direktør Lena Broholm Hansen. Jørn Bue Madsen tiltrådte i efteråret 2014, cirka et halvt år efter, at NorSea Group havde overtaget Danbor fra A. P. Møller-Mærsk, hvorefter der over flere ombæringer var gang i svingdøren - også på ledelsesniveau.

Fremadrettet kommer ledelsen af det danske hovedkontor på Esbjerg Havn i hænderne på nuværende operationschef Jesper Høj-Hansen, der skifter stillingsbetegnelse fra vicedirektør til administrerende direktør. Jesper Høj-Hansen, der kom til NorSea Group Denmark (NSG Denmark) i 2016 som ansvarlig for olie- og gas forretningen efter 13 år hos Danfoss med global erfaring og ledende stillinger, har i halvandet år sammen med den øvrige ledelse arbejdet med at effektivisere NSG Denmark. Den mission får nu en international dimension, og han ser gode perspektiver i den udvikling.

- Det er en spændende proces, der venter os på gruppe-niveau, og vi kan trække på de erfaringer, som vi har gjort os her i Danmark, ligesom der er igangsat andre gode initiativer. Selv om vi siger farvel til nogle, så har vi dygtige kompetencer i huset, og vi har valgt at bibeholde antallet af medarbejdere på andre niveauer, for det giver mest mening for os i forhold til virksomhedens fremtid.

NorSea Group Denmark
  • NorSea Group Denmark, tidligere Danbor, blev etableret I 1974. I 2014 blev selskabet overtaget af NorSea Group, Norges førende leverandør af baseoperationer og logistikydelser til offshoreindustrien.
  • NorSea Group Denmark har hovedkontor i Esbjerg, hvor virksomheden driver Danmarks største supplybase.

Respekterer beslutningen

Ifølge pressemeddelelsen er den nu fritstillede administrerende direktør Jørn Bue Madsen afklaret i forhold til situationen.

- Det er en spændende proces, som hele NorSea Group er undervejs med, og det er klart, at det medfører nogle ændringer, når synergier skal dyrkes mere intensivt. Bestyrelsen har besluttet sig for en fladere struktur, og det har jeg selvfølgeligt respekt for, men jeg kommer selvfølgelig til at savne den stærke gruppe af medarbejdere, som jeg har samarbejdet med de senere år, oplyser han i pressemeddelelsen.

Esbjerg er central

NSG Denmark har netop påbegyndte en omfattende renovering af domicilet på Esbjerg Havn, og John Stangeland, bestyrelsesformand i NorSea Group, forsikrer, at Esbjerg vil fortsat være en central del af koncernen.

- NorSea Group Denmark er ikke bare en del af NorSea Group, men også af Wilhelmsen-koncernen med mere end 21.000 medarbejdere på verdensplan, og det internationale netværk vil vi være endnu bedre til at udnytte. Vi går efter at skabe en større sammenhæng på tværs af grænser, hvor vi udnytter kompetencer maksimalt, og dette er første skridt i retningen af at gøre NorSea Group stærkere og mere effektiv. Esbjerg vil fortsat være en central del af koncernen, som vil danne ramme om mange af vores aktiviteter, men vi har valgt en ny kurs, og det betyder farvel til tre dygtige, ledende medarbejdere, lyder det fra bestyrelsesformanden.

NSG Denmark beskæftiger omkring 200 ansatte fra hovedadressen, offshore og på værkstedet i Måde syd or Esbjerg.

Stort offshorefirma i Esbjerg fritstiller hele topledelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce