Ny stor offshore-organisation får afsæt i Esbjerg

Energy Innovation Cluster tager afsæt i det nuværende Offshoreenergy.dk i med Esbjerg med adm. direktør Glenda Napier i spidsen. Arkivfoto: Offshoreenergy.dk

Ny stor offshore-organisation får afsæt i Esbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ny klyngeorganisation, hvor Semco Maritime er bag initiativtagerne sammen med energikæmper som Siemens, Vestas, Ørsted og Vattenfall, bliver centreret omkring Offshoreenergy.dk i Esbjerg.

Esbjerg: En ny klyngeorganisation med store spillere på energimarkedet er på vej til at se dagens lys. Organisationen, der skal have fokus på innovation inden for energiproduktion, har indtil videre fået navnet Energy Innovation Cluster, og den vil tage afsæt i det nuværende Offshoreenergy.dk, som i fremtiden rykker ind i kontorer i virksomheden NorSea Groups ny domicil på Esbjerg Havn.

Det nye Energy Innovation Cluster vil tage udgangspunkt i Offshoreenergy.dk's nuværende organisation, og innovationsaktiviteterne vil fremadrettet blive koordineret og prioriteret i tæt samarbejde med blandt andet Vindmølleindustrien og Olie Gas Danmark, der skal være med til at tegne de overordnede strategiske retninger for netværkets innovationsaktiviteter.

Opgaven for organisationen, der består af selskaberne Siemens Gamesa, Vestas, MHI Vestas Offshore Wind, Ørsted, Vattenfall, Semco Maritime og Bladt Industries samt de vestdanske regioner, vil være at drive et innovationsnetværk for onshore og offshore energiteknologier og integrationen af energi ind i energisystemet.

Forhenværende departementschef i Finansministeriet og topchef i Dong Energy, Anders Eldrup, der er formand for Offshoreenergy.dk, siger i en pressemeddelelse:

- Det er med glæde, at jeg på vegne af Offshoreenergy.dk's bestyrelse har indsendt en ansøgning om at fortsætte arbejdet som nationalt innovationsnetværk og klyngeorganisation, et arbejde, Offshoreenergy.dk for nylig og for tredje gang er guldcertificeret til.

Baggrund
Virksomhederne Siemens Gamesa, Vestas, MHI Vestas, Semco Maritime, Total E&P, Bladt Industries, Ørsted og Vattenfall vil sammen med regionerne samle innovationsindsatsen i Danmark, så den sikres en tyngde og volumen, der kan konkurrere globalt. Det sker for at fastholde og udvikle den danske styrkeposition i industrien indenfor onshore og offshore vindenergiproduktion, olie og gasudvinding og integrationen af el i energisystemet. Den nye klyngeorganisation får navnet Energy Innovation Cluster.

Etableres i 2019

Målet med at etablere den nye klyngeorganisation er at sikre innovation i verdensklasse, hvilket er nødvendigt for at overleve i den hårde globale konkurrence og fastholde Danmarks styrkeposition.

Både Mads-Ole Astrupgaard, formand for Vindmølleindustrien og Troels Albrechtsen, formand for Olie Gas Danmark, ser stor muligheder og perspektiver i den nye klyngeorganisation, som vil varetage virksomhedernes og samfundets interesser ved at sikre innovation i verdensklasse mellem Små og mellemstor virksomheder, store virksomheder og universiteter.

Energy Innovation Cluster ventes at være etableret den 1. januar 2019. Etableringen vil ske via en omdannelse af Offshoreenergy.dk på en ekstraordinær generalforsamling

i efteråret 2018, idet hovedparten af aktiviteterne overgår til den nye klyngeorganisation.

Ny stor offshore-organisation får afsæt i Esbjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce