Ineos har fyret tæt ved hver anden i Dongs olieforretning

Ineos, der for cirka et år siden overtog olieforretningen fra Dong, i dag Ørsted, har gennemført sin anden fyringsrunde. Blandt andet er tre platformchefer blevet afskediget. Arkivfoto

Ineos har fyret tæt ved hver anden i Dongs olieforretning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ineos, der overtog olieforretningen fra Dong, i dag Ørsted, har for anden gang været ude i en stor fyringsrunde. Dermed har den britisk-schweiziske nu fyret tæt ved hver anden tidligere Dong-ansat siden overtagelsen.

Et år efter britisk-schweiziske Ineos´ formelle overtagelse af Dongs olieforretning har selskabet gennemført endnu en stor fyringsrunde.

I sidste uge blev der således sat navn på knap 40 medarbejdere, som ufrivilligt må forlade organisationen, herunder tre platformchefer, mens et mindre antal ansatte frivilligt er fratrådt i Ineos Oil & Gas Denmark.

Tilbage i februar måtte Ineos sige farvel til op imod 65 medarbejdere. Dengang havde Ineos omkring 350 ansatte i sin danske forretning. Efter den seneste tilpasning af personalestaben, som rammer bredt i organisationen på adresserne i København og Esbjerg, beskæftiger Ineos Oil & Gas Denmark ifølge Flemming Horn Nielsen, operationsdirektør for Ineos i Danmark, knap 200 ansatte. Det er tæt på en halvering i forhold til det antal medarbejdere, som Ineos overtog fra Dong.

- Det er naturligvis beklageligt for de ansatte, det går ud over, men vi er nødt til at tilpasse os et ejerskab, hvor hver enkelt enhed i højere grad sørger for sig selv. For eksempel har vi tidligere leveret en del support til Norge, siger Flemming Horn Nielsen.

INEOS
Ineos er en privatejet schweizisk kemikoncern grundlagt i 1998. Den gigantiske koncern omsætter for mere end 320 milliarder kroner og producerer i 67 forskellige lande.

Ineos har i alt 18.500 ansatte på verdensplan.

For tung organisation

Ifølge en mail, som Avisen Danmark er kommet i besiddelse af, har direktionen i de seneste måneder gennemgået Ineos' danske forretningsaktiviteter og er kommet frem til, at man behøver mere tid end oprindeligt for at modne sine vækstaktiviteter. Derfor har bestyrelsen konkluderet, at den nuværende organisation overordnet set er for tung, hedder det.

Det fremgår desuden, at man har opnået en forståelse for, hvordan Ineos måde at forvalte virksomhed på, vil fungere i Danmark, sammenlignet med andre koncernens øvrige aktiviteter, ligesom det hedder, at "et lavere omkostningsgrundlag gør det muligt at forlænge vores aktivers levetid og tiltrække fremtidige investeringer i vores forretning. Vi skal være sikre på, at vi er i stand til at opnå vedvarende succes i et olieprismiljø langt under den nuværende".

Aktiviteter upåvirket

Som følge af tilpasningen vil et lille antal operationelle stillinger flytte fra København til Esbjerg, og samtidig er Ineos i København ved at indgå en lejeaftale, som vil betyde, at de ansatte her flytter ud af kontoret på Nesa Allé 1 i Gentofte til en anden beliggenhed i nærheden.

Det danske selskab består af operatørskabet på oliefeltet Siri samt dets satellitter Nini, Nini Øst og Cecilie, andelen på det Hess-opererede felt Syd Arne samt en række udviklingsområder, hvoraf Solsort og det skandaleramte Hejrefelt er de væsentligste. Aktiviteter som vil fortsætte upåvirket, oplyser Fleming Horn Nielsen.

Ineos har fyret tæt ved hver anden i Dongs olieforretning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce