Fødevarekontrol til asiatisk restaurant: Virksomheden trænger til hovedrengøring

Den asiatiske restaurant Chopstic House på Jerne Torv har fået en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner. Foto: Ken Mathiesen

Fødevarekontrol til asiatisk restaurant: Virksomheden trænger til hovedrengøring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kinesisk restaurant i Esbjerg får bøde for ringe hygiejne både hvad angår håndtering af fødevarer og mangelfuld rengøring.

Esbjerg: En hovedrengøring - en grundig en af slagen.

Sådan lød opfordringen fra Fødevarestyrelsen, da den i begyndelsen af denne måned dukkede op i den asiatiske restaurant Chopstick House på Jagtvej ved Jerne Torv.

Efter besøget har indehaveren af Chopstick House modtaget et bødeforlæg på 10.000 kroner for dårlig hygiejne i relation til både rengøring og håndtering af fødevarer.

Chopstick House, der foruden stedets chopstick-buffet, sælger sushi og mad ud af huset, oplyser til JydskeVestkysten, at Fødevarestyrelsen ankom til restauranten omkring klokken 18, midt i den travleste periode. Stedet erkender dog samtidig blankt, at det ikke er nogen undskyldning for det rod og snavs, der mødte styrelsens kontrollant.

I kontrolrapporten hedder det blandt andet, at: "væg og gulv bagved melkasser på gulvet fremstår meget beskidt. Område omkring friture fremstår med tykke fedtbelægninger. Kølebokse i køkken fremstår med formodet skimmelvækst i ødelagde gummilister."

Håndtaget og dør til fryseboks fremstår med løbende fedt og fedtbelægninger.
Fra kontrolrapporten

Der er gjort rent

Også køleskab i køkken bliver beskrevet som meget beskidt og med belægninger af fedt, og videre hedder det i kontrolrapporten:

"Kølegitter i udsugning til køleren udvendigt fremstår med tykke belægninger af gammelt fedt. Hylder i kølerum fremstår beskidt og fedtet. Gulvet generelt i køkkenet og lager ved bagdør fremstår fedtet og med snavs. Håndtaget og dør til fryseboks fremstår med løbende fedt og fedtbelægninger. Det er Fødevarestyrelsens vurdering af virksomheden trænger til en grundig hovedrengøring."

Ligeledes får Chopstick House et hak i tuden for stedets håndtering af fødevarer. Således konstaterede Fødevarestyrelsen, at restauranten opbevarede kinesisk hoisinsovs, tomatpasta og strimlet peberfrugt i dåseemballage efter åbning. Ifølge kontrolrapporten havde dåsen med strimlet peberfrugt rustlignende pletter,

Chopstick House oplyser til avisen, at stedet bar præg af, at styrelsen ankom midt i den travle aftensmadservering, og at man efterfølgende har fulgt anvisning om en grundig hovedrengøring.

Fødevarekontrol til asiatisk restaurant: Virksomheden trænger til hovedrengøring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce