Fiskehandler: Esbjergs storbydrømme har taget livet af min forretning

Fiskehallen i Jernbanegade har sidste åbningsdag med udgangen af denne måned. Foto: Ken Mathiesen

Fiskehandler: Esbjergs storbydrømme har taget livet af min forretning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fiskehallens ejere har efter grundige overvejelser valgt at lukke forretningen efter mere end 40 år. Trafikale ændringer i Esbjergs midtby er medvirkende til kundetab, siger indehaver.

Esbjerg: Engang var Esbjerg en fiskerby. I dag er den en energimetropol med storbyambitioner. Og netop bestræbelserne på at bygge en storby med alt, hvad det indebærer af byggerier og reduceret tilgængelighed for biler i midtbyen, er nu paradoksalt nok medvirkende til at tage livet af et af fiskerbyens islæt, mener indehaveren af Fiskehallen i Jernbanegade.

Morten Bendixen meddelte nemlig torsdag på Facebook, at han og hustruen Maja Bendixen lukker forretningen, som har været i familiens hænder, siden den blev åbnet af Jens Christian og Ane-Marie Bendixen i 1976.

- Trafikflowet i midtbyen er fuldstændig ændret. Man fjerner parkeringspladser, omlægger busserne, Skolegade er blevet ensrettet, og man kan i det hele taget ikke rigtig længere køre på samme måde i midtbyen. Det virker som om, man forsøger at lave en storby, som Esbjerg ikke er, siger Morten Bendixen.

Fremtiden er uvis

Han og hustruen overtog Fiskehallen for 15 år siden, og familien har et indgående kendskab til trafikken i Jernbanegade, som den mener er blevet mere bøvlet.

- Vi har de sidste par år kæmpet med omlægningen af trafikken i Jernbanegade og indre by, og vi har forgæves ventet på en normalisering og håbet, at Broen ville give nogle kunder. Det er desværre ikke sket, fortæller Morten Bendixen, der også erkender, at stigende råvarepriser på fisk og et ændret indkøbsmønster hos kunderne har betydning for beslutningen om at lukke.

- Men vi altså heller ikke de eneste, der ikke har kunnet få tingene til at hænge sammen her i Jernbanegade, siger fiskehandleren med henvisning til at et pizzeria og seneste den højt profilerede burgerbar, WeDoBurgers, efter kort tid måtte dreje nøglen længere henne i Jernbanegade.

Fiskehallen har sidste åbningsdag den 31. maj. Hvad Morten og Maja Bendixen i fremtiden skal lave, ved de endnu ikke.

Fiskehandler: Esbjergs storbydrømme har taget livet af min forretning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce