Eks-formand smidt ud af Maskinmestrenes Forening

Per Jørgensen, tidligere formand for maskinmestrene, er nu også blevet ekskluderet af foreningen. Arkivfoto

Eks-formand smidt ud af Maskinmestrenes Forening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Per Jørgensen skal betale sin gæld tilbage til foreningen, hvor han i december blev afsat som formand.

Esbjerg: Per Jørgensen, den i Esbjerg bosiddende eksformand for Maskinmestrenes Forening, fratrådte for en par måneder siden med omgående virkning, idet bestyrelsen hævdede, at han havde "tilsidesat rammerne for anvendelse af foreningens kreditkort."

Nu er Per Jørgensen også blevet smidt ud af foreningen, som han stod i spidsen for gennem mere end 14 år, ligesom han må betale sin gæld tilbage.

Det skriver mediet Søfart efter at have kigget i seneste årsberetning fra Maskinmestrenes Forening.

"Bestyrelsen har indgået en afviklingsaftale, der sikrer en tilbagebetaling af det økonomiske mellemværende. Efterfølgende er Per Jørgensen ekskluderet som medlem af Maskinmestrenes Forening", hedder det i årsberetningen.

Beslutningen om at fyre Per Jørgensen som formand med øjeblikkelig virkning blev truffet på et bestyrelsesmøde den 1. december i fjor. Her blev foreningens næstformand, Jan Rose Andresen samtidig konstitueret som formand.

Maskinmestrenes Forening
  • Maskinmestrenes Forening har gennem de seneste år oplevet en positiv vækst både i antallet af medlemmer og nye studerende på uddannelsen til maskinmester. Det sker på et arbejdsmarked, hvor efterspørgslen på maskinmestrenes kompetencer er stor. Der er stigende behov for kvalificeret arbejdskraft i alle de brancher, hvor maskinmestre er beskæftiget.

Så frem til generalforsamling

Eks-formand smidt ud af Maskinmestrenes foreningPer Jørgensen, der er uddannet fra maskinmesterskolen i Esbjerg, tog selv til genmæle i en erklæring, hvor han bekræftede, at fratrædelsen skyldes "et spørgsmål om fortolkningen af et punkt om mit mellemværende vedr. udlæg". Samtidig nedtonede han beskyldningen om misbrug af foreningens kreditkort.

- Formuleringen om brug af kreditkort findes i foreningens revisions-protokollat og er regnskabsmæssigt revideret af såvel ekstern som intern medlemsvalgt kritisk revisor. Brug af kreditkortet er sket i overensstemmelse med en årelang praksis og beløbene varierer naturligvis fra år til år, skrev han.

Ifølge Per Jørgensen har eksperter med revisor- og advokatbaggrund ikke fundet grundlag for at betragte beløbets størrelse som en sag for politiet eller domstole.

- Jeg ser frem til Maskinmestrenes Forenings generalforsamling i marts 2018 hvor vi skal gennemgå regnskabet, lød det fra den detroniserede formand.

Eks-formand smidt ud af Maskinmestrenes Forening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce