Ejer af stort Esbjerg-firma i problemer på børsen i New York

Vølunds ejer Babcock & Wilcox kæmper for at undgå suspendering fra New York Stock Exchange. Arkivfoto: Lars Lau Thygesen

Ejer af stort Esbjerg-firma i problemer på børsen i New York

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kriseramte Vølunds amerikanske moderselskab Babcock & Wilcox med tusindvis af ansatte er på grund af en vedvarende alt for lav aktiekurs i fare for at blive suspenderet på børsen i New York.

Esbjerg: Den hæderkronede Esbjerg-virksomhed B&W Vølund har i de seneste år trykket overskrifter med en række fejlslagne kraftværk-projekter, som har resulteret i direktørfyringer, milliardunderskud og massefyringer.

Men det er ikke bare det esbjergensiske selskab på Falkevej, som kæmper med at få tingene til at hænge sammen. Også Vølunds amerikanske ejer Babcock & Wilcox Enterprise, et industrikonglomerat grundlagt i 1867 i Charlotte, North Carolina, er i problemer.

Koncernen, der leverer avanceret energi- og miljøteknologi og gennem tiderne har gjort det inden for for eksempel atomkraftanlæg og leveret komponenter til verdens første atomdrevne ubåd, er tæt på få sin aktie suspenderet på New York Stock Exchange (NYSE).

Det fremgår af en børsmeddelelse fra Babcock & Wilcox Interprises Inc. i en såkaldt "Notice of Delisting or Failure to Satisfy a Continued Listing Rule or Standard."

Sagen er den, at aktiekursen igennem lang tid har været lav, og nu har kursen i en periode været så lav, at den gennemsnitlige aktiekurs i løbet af de sidste 30 dage har været under en dollar. Dermed blev B&W-aktien af New Yorker-børsen den 27. november anmeldt for at være faldet under noteringskriterierne. Aktuelt svinger kursen på B&W-aktien mellem 70 og 80 cent.

B&W meddelte samtidig, at man har til hensigt at bringe aktiens 30-dages gennemsnitlig slutkurs tilbage over en dollar per aktie.

- B&W planlægger at underrette NYSE om, at virksomheden har til hensigt at rette op, selv om der ikke kan være sikkerhed for, at selskabet vil kunne bringe aktiekursen tilbage over en dollar, lød det i udtalelse fra B&W gengivet i avisen Akron Beacon Journal i hjemstaten Ohio.

Videre hedder det: "NYSE-meddelelsen ikke påvirker virksomhedens forretningsmæssige drift, gældsbetalinger eller andre krav."

En rugekasse
B&W Vølund blev til i begyndelsen af 1960'erne, da godsejeren og industrimanden, Erik Wilhelm Grevenkop-Castenskiold, byggede en fabrik på en mark i Esbjerg.Virksomheden har været arbejdsplads og rugekasse for mange driftige iværksættere i Esbjerg som for eksempel Vagner Laigaard, stifteren af VL Stål, Peder Møller Andersen, Steelcon og Søren Hygom, Dogis. Flere væsentlige virksomheder i Esbjerg har således haft deres udspring hos Vølund.

Fra kul til naturgas

Avisen skriver også, "at B&W har tabt penge dels på grund af problemer med europæiske projekter, og fordi forsyningsvirksomheder skifter fra kul til billigere naturgas. B&W udskiftede også i sidste måned selskabets administrerende direktør, ligesom der blev foretaget andre ledelsesmæssige ændringer."

Blandt de nævnte fejlslagne europæiske projekter er ikke mindst Vølunds prestigeprojekt Amager Bakke. Her har det tidligere været fremme, at investorer i USA ville slæbe B&W i retten, fordi ledelsen alt for sent havde orienteret dem om problemerne på Amager Bakke.

Amerikanerne har også solgt ud af et par datterselskaber, men man holder hånden under esbjergensiske Vølund, angiveligt fordi det amerikanske moderselskab hverken har kunnet sælge eller ladet Vølund gå konkurs, idet de fejlslagne projekter er bundet op på moderselskabsgarantier, som i sidste ende alligevel vil sende regningen og forpligtelserne til USA.

Ejer af stort Esbjerg-firma i problemer på børsen i New York

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce