Drømme-sommer sender issælgere i slaraffenland

Kasper Hansen, medindehaver af Café Stryhns, har oplevet et rekordsalg af is denne sommer. Her er han flankeret af to kunder, Malene Thomsen, t.v. og Susanne Thude. Foto: Ken Mathiesen

Drømme-sommer sender issælgere i slaraffenland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gammeldags vaffelis og softice går som varmt brød i heden. Issælgerne, som JydskeVestkysten har talt med, melder alle sammen om rekordsalg.

Esbjerg: Hvad er det mest fristende, når temperaturen når over de 30 grader?

For mange er svaret enkelt.

Is.

Det har denne sommer kunnet ses på kundekøerne hos Café Stryhns på Strandpromenaden i Hjerting, ved supermarkedernes frysere og i turistlandet på Fanø.

For sommertid er is. Og istid giver travlhed - masser af travlhed. Sol og varme har nemlig gjort esbjergenserne sultne efter is, og softice og gammeldags vaffelis går som varmt brød i heden.

- Selvom vi er vestjyder, er jeg ikke bange for sige, at vi har haft et helt ekstraordinært godt salg denne sommer, konstaterer Kasper Hansen, der ejer Café Stryhns i Hjerting sammen med sin svoger Jan Christensen.

Selvom vi er vestjyder, er jeg ikke bange for sige, at vi har haft et helt ekstraordinært godt salg denne sommer.
Kasper Hansen, medindehaver, Café Stryhns

Kunderne kommer igen

De havde året største dag allerede pinsesøndag den 20. maj, og sidenhen er sommeren - bortset fra et par uger omkring Sankthans - bare blevet bedre og bedre. Hvor Café Stryhns normalt har omkring 50 storsælgende isdage i sæsonen, har det yndede udflugtsmål ved stranden i Hjerting foreløbigt haft 80 gode "isdage" - og selvom vejret er blevet køligere og mere omskifteligt, så varsler DMI fortsat sol og sommer i august.

Uden at Kasper Hansen læner sig op ad forkromede statistikker anslår han, at Stryhns på en af de gode dage nemt kommer på den anden side af 2.000 solgte softice og den populære Stryhns Vaffel med to kugler.

Alt i alt vurderer han, at den hede sommer har medført en ekstra omsætning i cafeen på 15-20 procent sammenlignet med sommeren sidste år.

- Men jeg må også sige, at jeg så småt begynder at glæde mig til at kunne holde ferie, når sæsonen slutter, siger Kasper Hansen.

En god start

På Fanø er det første år, May Schmidt, langer is over disken i Hovedgaden i Nordby. Hun har investeret stort i udstyr og går ikke på kompromis med egen frisklavet is fra baglokalet med blandt andet særligt importeret pistacie og nøddemasse. Drømme-sommeren har således givet hende den bedst mulige begyndelse.

- Jeg kunne ikke have ønsket mig det bedre, og det er rart at opleve, at kunderne kommer igen, fordi de er tilfredse, siger May Schmidt.

Hun vurderer, at hun siden 1. juli, hvor hun startede alene hvad angår softice har solgte flere end 1.000.

Drømme-sommer sender issælgere i slaraffenland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce