Direktør for kendt transportfirma i Esbjerg Havns bestyrelse

Peter Therkelsen, adm. direktør i transportkæmpen H. P. Therkelsen i Padborg, får plads i Esbjerg Havns bestyrelse. Arkivfoto: Claus Thorsted

Direktør for kendt transportfirma i Esbjerg Havns bestyrelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Halvdelen af Esbjerg Havns bestyrelse bliver skiftet. John Sørensen, Rambøll Olie & Gas og transportdirektør, Peter Therkelsen, er nye i bestyrelsen.

Esbjerg: Peter Therkelsen, adm. direktør og fjerde generation i det store transportfirma H. P. Therkelsen i Padborg, er det mest opsigtvækkende navn i Esbjerg Havns nye bestyrelse.

Det ligger fast efter, at det nye Esbjerg Byråd onsdag konstituerede den kommunale selvstyrehavns nye fireårige bestyrelse, som desuden kommer til at opleve en historisk stor udskiftning på omkring halvdelen af posterne.

Kommunens nye borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) er født medlem af bestyrelsen, hvor han afløser afgående borgmester, Johnny Søtrup (V). Samtidig snupper John Snedker (S) byrådets anden plads i havnebestyrelsen og erstatter partifællen, Hans Erik Møller.

Ud af bestyrelsen træder også museumsdirektør Flemming Just, Sydvestjyske Museer, og John Veje Olesen, tidligere adm. direktør, B&W Vølund. De erstattes af førnævnte Peter Therkelsen og den lokale direktør hos Rambøll Olie & Gas, John Sørensen.

Helle Vingolf Larsen, fabriksdirektør, Brdr. Hartmann i Tønder og Finn Strøm Madsen, adm. direktør, Finn S. Madsen Holding ApS, tidligere direktør hos Vestas, forsætter i bestyrelsen:

- Jeg synes, vi også fremadrettet får en professionel og bredt funderet bestyrelse med dygtige folk, der både har stor brancheerfaring og ledelseserfaring. Havnen har jo tre fokusområder vind, olie og gas og ro-ro (landtransport red.), og her synes jeg, at vi med Peter har fået en kompetent mand inden for transportområdet, John sidder om nogen med indsigt i forhold til olie og gas, og vi har i forvejen Finn inden for vind, siger Flemming Enevoldsen, bestyrelsesformand i Esbjerg Havn.

 

Esbjerg Havn
  • Esbjerg Havn rummer flere end 200 virksomheder med i alt ca. 8.000 arbejdspladser. Fra havneadministrationen på Hulvejen beskæftiges omkring 60 medarbejder.
  • Medlemmer af Esbjerg Havns bestyrelse modtager et årligt honorar på omkring 47.000 kroner. Formandens vederlag fastsættes som en procentdel af borgmesterens årsløn på godt 1,1 millioner kroner. Byrådet fastsætter beløbets størrelse.

Ikke plads til kunder

I den kommende tid skal den nye bestyrelse konstituere formandskabet, altså vælge formand og næstformand, hvorvidt Flemming Enevoldsen fortsætter som formand vil han ikke forholde sig til før det kommende konstitueringsmøde. 

Med den nye havnebestyrelse på plads ligger det også fast, at ingen af havnens kunder får plads i bestyrelsen. En række kritiske erhvervsfolk med virksomhed på havnen havde ellers forud for kommunalvalget fremsat et ønske om større indflydelse ved at få en repræsentant i havnens bestyrelse.

I Esbjerg Havns bestyrelse er der også plads til to medarbejderrepræsentanter.

Direktør for kendt transportfirma i Esbjerg Havns bestyrelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce