Årets største handel: Bank Lauridsen vil lave lejligheder i Rambøll-ejendom

E. Bank Lauridsen Holding A/S har købt det tidligere Rambøll-domicil på Højgadegrunden af PFA Ejendomme. Prisen ligger i et niveau omkring et halvt hundred millioner kroner. Foto: Ken Mathiesen

Årets største handel: Bank Lauridsen vil lave lejligheder i Rambøll-ejendom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

E. Bank Lauridsen Holding A/S har købt det tidligere Rambøll-domicil på Højgadegrunden af PFA Ejendomme. Prisen ligger i et niveau omkring et halvt hundred millioner kroner.

Esbjerg: Det esbjergensiske investerings- og ejendomsselskab, E. Bank Lauridsen Holding A/S, overtager ejendommen på Højgadegrunden; Willemoesgade 2, der tidligere har fungeret som domicil for Rambøll. Sælgeren er PFA Ejendomme.

Det oplyser E. Bank Lauridsen-familien i en pressemeddelelse.

Prisen ligger i et niveau omkring et halvt hundred millioner kroner, og formålet med investeringen er at skabe nye, moderne og attraktive lejeboliger med en god beliggenhed, fantastisk udsigt over Esbjerg Havn, Fanø og indsejlingen samt optimale parkeringsforhold.

Til omdannelsen af ejendommen fra kontor til lejligheder vil Bank Lauridsen foruden købesummen investere et anseeligt tocifret millionbeløb.

E. Bank Lauridsen
  • Bank Lauridsen Holding A/S er et familiejet investerings- og ejendomsselskab med base i Esbjerg.
  • Selskabet råder i dag over ca. 130 erhvervs- og boliglejemål i velbeliggende og markante ejendommen i midtbyen, og er derudover bl.a. involveret i flere aktive erhvervsvirksomheder, herunder den esbjergensiske aktuatorproducent; Concens, samt Danmarks største privatejede softwarevirksomhed, Systematic i Århus.
  • Bank Lauridsen Holding A/S står desuden bag planerne om opførelsen af det nye Hotel Esbjerg City ved Heerups Have, og det kommende boligudlejningsejendomsprojekt på hjørnet af Nørregade og Torvegade hvorfra Poul Svanholm i flere år drev tøjbutik. Sidstnævnte projekt udføres i samarbejde med Styrup Invest A/S.

Unik placering

Ifølge Per Bank Lauridsen, anden generation i Bank Lauridsen Holding A/S, er planlægningen af omdannelsen fra erhverv til boligformål allerede i gang, og man håber at kunne åbne dørene for nye lejere allerede i første halvår 2019.

Ejendommen, der har en unik placering højt over Esbjergs havn og tæt på gågaden, er opført i fire plan og andrager i alt cirka 5.800 kvm inklusive kælder. Den er beliggende på en cirka 4.500 kvm stor grund, hvorpå der i dag er udlagt ca. 90 parkeringspladser. Det er den Bank Lauridsens intention at etablere op imod 40 boliglejemål i ejendommen i varierende størrelser fra rundt regnet 60 til 150 kvm samt omkring 600 kvm erhvervslejemål i stueetagen mod Willemoesgade.

Bank Lauridsen Holding A/S overtager ejendommen den 15. februar, og dermed føjer projektet sig ind i rækken af flere nye boligprojekter i Esbjerg.

- Vi er selvfølgelig klar over, at der lige nu planlægges og etableres mange lejligheder i midtbyen, men vi har en stor tro på, at den urbanisering, som vi ser i andre byer, herunder København og Århus, også vil smitte af som en trend her i Esbjerg. Samtidig er vi overbeviste om, at der også fremadrettet vil være efterspørgsel efter velindrettede boliglejemål med altaner og udsigt i velbeliggende ejendomme med bl.a. elevatorer og optimale parkeringsforhold, udtaler Erik Bank Lauridsen i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Vi tror på Esbjergs fremtid som Syd- og Vestjyllands åbenlyse metropol, og ønsker at understøtte dette ved at gøre noget af det, som vi er gode til - nemlig at skabe attraktive boliger til fornuftige priser for både nuværende esbjergensere og tilflyttere til byen.

Ejendommen er oprindeligt opført i 1998 med C.F. Møllers Tegnestue som arkitekt.

Flere interesserede

Med omdannelsen af Rambøll-ejendommen til lejligheder fjernes samtidig en af de større sten i skoen på Esbjergs pressede marked for salg og leje af kontorlokaler- og ejendomme. JydskeVestkysten har tidligere beskrevet, at flere nye, store kontordomiciler har skabt tusindvis af ledige kvm. kontor i byen.

- Jeg synes faktisk, det går ganske godt i Esbjerg, så meget ledigt har vi heller ikke på kontormarkedet, siger René Neesgaard, partner og direktør i Colliers International.

Det er ham, som har formidlet salget for PFA, og faktisk har flere været interesseret i ejendommen.

- PFA ønskede en proces, hvor man ikke skiltede med ejendommen, og hvor vi aktiverede vores kartotek, fortæller René Neesgaard.

Årets største handel: Bank Lauridsen vil lave lejligheder i Rambøll-ejendom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce