På mandag får Bankdata ny topchef

Esben Kolind Laustrup er ny administrerende direktør i Bankdata fra 1. juli. Foto: Bankdata

På mandag får Bankdata ny topchef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Esben Kolind Laustrup har de sidste tre år arbejdet for Jyllands-Posten og JP/Politikens Erhvervsmedier.

Erritsø: Esben Kolind Laustrup tiltræder 1. juli 2019 som ny administrerende direktør i Bankdata. Udskiftningen på ledelsesposten sker for at udvide direktionen og styrke kunderelationerne endnu mere. Det oplyser Bankdata i en pressemeddelelse.

- Bankdata er et stærkt og værdiskabende fællesskab. Med Esben får vi en dygtig og meget kundevendt ny leder af Bankdata. Han har samtidig lang erfaring med at lede store forretningsnære projekter, hvilket vi vil få glæde af i de ni banker, der ejer Bankdata, skriver formand for Bankdatas bestyrelse Karen Frøsig i pressemeddelelsen.

Samtidig med Esben Kolind Laustrups udnævnelse udvides direktionen med en direktør for udvikling. Det bliver Bankdatas nuværende administrerende direktør Claus Hjort Bjerre, der fortsætter i den stilling. Med det nye direktionsmedlem genskaber Bankdata sin organisatoriske treklang af direktører. Direktionen vil fremover består af administrerende direktør Esben Kolind Laustrup, direktør for udvikling Claus Hjort Bjerre og direktør for drift & compliance Lene Weldum.

Bankdata er et stærkt og værdiskabende fællesskab. Med Esben får vi en dygtig og meget kundevendt ny leder af Bankdata. Han har samtidig lang erfaring med at lede store forretningsnære projekter, hvilket vi vil få glæde af i de ni banker, der ejer Bankdata.
Karen Frøsig, formand Bankdatas bestyrelse

Har ikke tidligere arbejdet i finanssektoren

Esben Kolind Laustrup er uddannet økonom med fokus på finansiering og corporate finance og kommer til Bankdata med mere end et årtis erfaring med digital og teknologisk udvikling, blandt andet fra TDC. De seneste tre år har han været direktør for Jyllands-Posten og JP/Politikens Erhvervsmedier, hvor han har medvirket til at udvikle forretningerne både kommercielt og digitalt.

Esben Kolind Laustrup har ikke tidligere arbejdet i finanssektoren.

- Qua min uddannelsesmæssige baggrund har jeg altid været interesseret i den finansielle sektor. Udover at den er fagligt interessant, er det også en sektor med afgørende betydning for samfundet. Finanssektoren har i de sidste mange år gennemgået en omfattende transformation mod digitale løsninger. Jeg tror på, at IT-platformen og den kundeoplevelse, vi formår at skabe, er helt afgørende for konkurrenceevnen fremadrettet for de ni pengeinstitutter, der ejer os, siger han.

Bankdata er en af de største finansielle it-virksomheder i Danmark og ejes af ni danske pengeinstitutter, der også er Bankdatas kunder. Virksomhedens formål er at sikre udvikling og drift af totale it-løsninger samt at levere support og sikkerhed til bankerne.

Bankdata har eksisteret siden 1966 og beskæftiger cirka 700 medarbejdere med primært en bank- og it-faglig baggrund. Hovedsædet ligger i Fredericia.

På mandag får Bankdata ny topchef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce