Ny knallertbane kan være på vej i Skjern

Ringkøbing-Skjern Ungdomsskole har ansøgt kommunen om mulighed for at lave en ny cross- og bocart-bane mellem Ferrodanvej og Messingvej i Skjern. Arkivfoto: Morten Stricker.

Ny knallertbane kan være på vej i Skjern

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ringkøbing-Skjern Ungdomsskole ønsker at nedbringe antallet af placeringer til kørsel af motorcross og bocart. Derfor har ungdomsskolen søgt om tilladelse til at bruge en plads i Skjern, som skal samle aktiviteterne mere end hidtil.

SKJERN: Der kan meget vel være en ny kombineret knallert- og bocartbane på vej i Skjern.

Tirsdag 10. september skal teknik- og miljøudvalget i hvert fald tage stilling til en ansøgning fra Ringkøbing-Skjern Ungdomsskole.

Ungdomsskolen har søgt om midlertidig dispensation fra lokalplanen for erhvervsområdet mellem Ferrodanvej og Messingvej 15 i Skjern, hvor ungdomsskolen ønsker at etablere en ny såkaldt knallertbane.

- Vi har motoraktiviteter forskellige steder rundt om i kommunen. Dem kunne vi godt tænke os at få samlet, siger ungdomsskolens viceleder Allan Østergaard.

I forvejen har ungdomsskolen blandt andet et værksted i Skjern og en knallertbane ved Bisgårdsvej i Tarm, ligesom man har en bocartbane på Transportvej i Skjern.

Motoraktiviteterne gælder ifølge ungdomsskolens viceleder Allan Østergaard for både undervisning af ungdomsskolens unge og som fritidsaktiviteter.

- Det er en blanding af at skrue i maskinerne og så komme ud og prøve dem af. Det er både for hold, som eleverne er på som en del af deres undervisning, men vi har også almindelige fritidsaktiviter, og der er motor så en del af dem, siger Allan Østergaard og forklarer, at motordelen vil blive opgraderet med den nye placering i Skjern.

Det er området indefor den gule firkant, at ungdomsskolen gerne vil etablere en knallert- og bocartbane.
Det er området indefor den gule firkant, at ungdomsskolen gerne vil etablere en knallert- og bocartbane.
Foto: Jonas Kollerup

Ingen ny Aulum-bane

I ansøgningen skriver ungdomsskolen, at man forventer at bruge banen tre til fire gange ugentligt i perioden fra 1. marts til 1. juli og igen fra 1. august til 1. november.

- Vi vil typisk have tre hold om ugen. To gange på værksted og så en gang ude at køre, og så to gange ude at køre og én gang på værksted, siger Allan Østergaard og forsikrer, at motoraktiviteten ikke er ens betydende med en hel masse larm.

- For os bliver det ikke det nye Aulum-banen (motorcrossbane i Aulum, red.) med kørsel 24 timer i døgnet, siger han.

Mængden af støj har dog allerede givet anledning til et høringssvar fra ejerne af nabojorden overfor Ferrodanvej. Her er man bekymret for at måtte lægge øre til støjgener inden klokken 17 på hverdage.

Det forventer ungdomsskolen dog kun vil forekomme omkring tre-fire gange om året. 14 dage inden, der bliver kørt inden klokken 17.00, vil ungdomsskolen sende besked til virksomheden.

I mødedagsordenen fremgår det, at hvis dispensationen fra lokalplanen bliver tildelt, skal der efterfølgende ansøges om en miljøgodkendelse, der skal sikre, at støjkravene bliver overholdt.

Hvis ovenstående bliver en mulighed, så anbefaler administrationen, at der gives dispensation til knallertbanen.

Ny knallertbane kan være på vej i Skjern

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce