Lille virksomhed er gået fra lokal til global

Rasm. Holbech Hydraulik har fået ny hjemmeside og endnu en er under udarbejdelse. Den sværeste opgave har været at finde den rigtige leverandør, fortæller indehaver Michael Harder.- Vi brugte næsten et år på at finde ud af, hvem der skulle levere på de platforme, som vi skal i gang med. Det er næsten ikke til at gennemskue. Og det er jo sådan, at når arbejdet er sat i gang, og du har betalt, kan du ikke trække dig igen, så du er virkelig nødt til at stole på de personer, du sidder over for, fortæller han. Pr-foto

Lille virksomhed er gået fra lokal til global

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ny hjemmeside har forandret virksomheden Rasm. Holbeck Hydraulik i Odense, så den er gået fra at være en lokal leverandør til at nå ud til kunder i hele verden. For nu kan kunder google sig til virksomhedens produkter, uanset hvor i verden de sidder, forklarer indehaver Michael Harder.

ODENSE: En ny hjemmeside gør alverden til forskel.

I hvert fald for Rasm. Holbech Hydraulik i Odense, der er gået fra at være en lokal virksomhed til at få kunder fra hele verden. Det fortæller indehaver Michael Harder.

- Vi har lige pludselig fået kunder fra steder som Pakistan, Nigeria og Saudi Arabien. Vi undrede os over, hvordan de fandt frem til vores lille firma i Odense, men det er jo, fordi vi har lagt alt ud på nettet. Så fra at kunne nå ud lokalt, når vi nu ud både nationalt og globalt, forklarer han.

- Den nye hjemmeside er også en hjælp for vores eksisterende kunder, som har efterspurgt muligheden for at handle på nettet i stedet for at ringe til os. Og det betyder så, at vi kan bruge mere tid på at servicere vores kunder og fokusere på at være opsøgende.

Holdt til ilden

Rasm. Holbech Hydrdaulik har været med på forløbet Digital Omstilling - Strategi for Digitalisering gennem Erhvervshus Fyn, og det har betydet, at virksomheden har haft en digital ekspert tilknyttet.

Det har haft stor betydning for processen omkring den nye hjemmeside, som måske ikke ville være blevet til noget uden hjælpen fra Erhvervshus Fyn. I hvert fald ikke i samme tempo, som det er sket.

- Vi er hele tiden blevet holdt til ilden, og vi har hele tiden fået sat opgaver og mål op, som skulle klares, fortæller Michael Harder.

- Jeg tror, det er en udfordring for mange små virksomheder at få prioriteret ressourcer til det, og så ender man med at sige, at det må blive i morgen, vi kigger på digitalisering. Men gennem forløbet har vi været nødt til at sætte tid af til det, fordi der bliver fulgt op.

Kom i gang

Mange virksomheder oplever gode tider, og det kan nemt blive en sovepude, for hvorfor ændre på noget, der går godt. Men den tankegang kan være risikabel, mener Michael Harder.

- Vi har oplevet en utrolig vækst på 100 procent over de seneste år, så vi kunne godt læne os tilbage og sige, at det går jo godt nok, og at så må vi vente med hjemmesiden og andre gode planer, for nu er der ordrer, som skal ekspederes, siger han.

- Det kan godt være, at det går godt, men jeg tror, at det er nu, man skal gå i gang, hvis man ikke allerede er det, for det er en lang proces. Og lige pludselig kan der komme nogen ind fra sidelinjen, og hvis du ikke er forberedt, kommer du for sent i gang.

Den nye hjemmeside for Rams. Holbech Hydraulik er kun første skridt i virksomhedens digitalisering.

Michael Harder håber, at der er en ny "og meget vildere" hjemmeside klar til sommer. Samtidig bliver der arbejdet med flere andre tiltag på de interne linjer, som skal være med til at gøre en forskel for forretningen.

Lille virksomhed er gået fra lokal til global

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce