Superligaspillere vælger selv

Markus Halsti skal spille landsholdsfodbold i denne uge, for i Finland kan de godt finde ud af at lave en aftale, både forbund og spillere kan leve med. Foto: John Randeris/Scanpix)

Superligaspillere vælger selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EfB har fem spillere i landsholdstjeneste. De er på tur med Finland, Rumænien og det danske U18-landshold. Både EfB og SønderjyskE lader det være op til spillerne, om de vil spille mod Slovakiet onsdag.

EfB trænede mandag uden fem aktuelle landsholdsspillere, men det var ikke spillere, der var på vej til Slovakiet for at hjælpe Dansk Boldspil-Union med at stille hold til onsdagens venskabskamp.

Markus Halsti og Joni Kauko skulle i landsholdstjeneste for Finlands A-landshold, Adrian Petre var med det rumænske U21-landshold, mens Mads Larsen og Jonas Mortensen har opgaver for det danske U18-landshold.

EfB indkaldte mandag morgen spillerne til møde om det brev, DBU havde sendt ud til klubberne for at bede om hjælp til at stille hold onsdag, og direktør Brian Knudsen lod det være op til spillerne selv, om de ville stille op for Danmark eller ej.

- Vi blander os ikke i konflikten, så vi lader spillerne bestemme selv, siger Brian Knudsen, der dog understreger, at EfB først og fremmest skal tænke på, at holdet har en pokalkamp på onsdag på udebane mod serie 1-holdet fra Hørsholm-Usserød.

Til den kamp må cheftræner John Lammers allerede undvære hele 10 spillere fra førsteholdstruppen. De fem førnævnte er i sagens natur ikke til rådighed, og det samme gælder de skadede Daniel Anyembe, Emmanuel Oti Essigba, Klaus Moesgaard og Kristian Riis, mens Jacob "Lungi" Sørensen har fået bevilget fem dages ferie. John Lammers har ikke hørt om, at nogle af hans spillere skulle have ønske om at spille for landsholdet i stedet for at spille pokalkamp, og den opfattelse deles af reservemålmand Jonas Jensen, der er truppens kontaktperson til Spillerforeningen.

- Alle vil naturligvis gerne have en landskamp på cv'et, men ingen vil huskes som en skruebrækker. Jeg kan ikke forestille mig, at der er nogen fra vores hold, der stiller op på disse betingelser, siger Jonas Jensen.

Sønderjysk åbenhed

Også SønderjyskE har valgt at lade det være op til spillerne at vurdere, om de vil stå til rådighed for landsholdet.

Ifølge JydskeVestkystens oplysninger er SønderjyskE's meddelelse til spillerne, at dem, der har lyst, kan melde sig klar til kampene mod Slovakiet og Wales.

SønderjyskE spiller tirsdag aften pokalkamp mod Gentofte-Vangede Idrætsforening, og truppen til den kamp er udtaget. Melder nogen spillere sig til rådighed for landsholdet, og bliver de udtaget, skal pokalkampen klares først. Derefter kan eventuelle landsholds-substitutter støde til landsholdstruppen.

Superligaspillere vælger selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce