Spillere fik ekstra fridag efter hård sæsonstart

John Lammers mener ikke, at man bliver en bedre fodboldspiller af at træne hårdt, hvis man er træt. Derfor gav han sine stamspillere fri tirsdag og onsdag. Arkivfoto: Søren Gylling

Spillere fik ekstra fridag efter hård sæsonstart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Esbjerg-træner John Lammers gav sine stamspillere en ekstra fridag først på ugen efter en hård start på sæsonen. Torsdag var holdet tilbage på træningsbanen, og her var der særligt fokus på at træne afslutninger.

EfB: Esbjerg har haft et tætpakket kampprogram i starten af den nye sæson. Der har både været kampe i superligaen og Europa League-kvalifikationen. Fælles for begge turneringer er dog, at resultaterne ikke er gået sidste sæsons bronzevinderes vej. På baggrund af det hårde kampprogram valgte cheftræner John Lammers at give holdets stamspillere fri fra træning både tirsdag og onsdag.

- Mange af spillerne har ikke haft en særlig lang ferie, fordi vi har haft en kort opstart og mange kampe. Derfor er flere af spillerne allerede lidt trætte. Hvis man træner og træner, selvom man er træt, så bliver man ikke bedre. Det tætte kampprogram har gjort, at det først var nu, jeg havde muligheden for at give spillerne en ekstra fridag, siger John Lammers.

Andre steder i fodboldens verden har man ofte hørt, at fridage bliver inddraget, hvis resultaterne ikke flasker sig på banen, men den slags hårde disciplin tror cheftræneren ikke på.

- Fodbold i dag er ikke som i de gode gamle dage. Jeg vil have, at mine spillere er 100 procent fit i kampene. Jeg tror ikke på, at vi vil blive bedre og vinde flere kampe, hvis vi trænede mere, længere og hårdere, siger han.

Rart at komme væk

For holdets midtbanespiller, Jacob Lungi Sørensen, har det været rart at komme lidt væk fra træningsbanen et par dage.

- Det har været tiltrængt at komme lidt væk fra fodbolden i et par dage. Det har været godt at komme hjem og lave noget andet og være sammen med venner og kæreste. Når man så kommer herud, så er det dejligt at komme ud og smadre ordentligt igennem igen på træningsbanen, siger han.

Midtbanespilleren har dog ikke glemt den magre pointhøst på grund af et par fridage.

- Det er frustrerende, at vi er, hvor vi er, men jeg kan mærke, at vi har en høj motivation, og der er en god harmoni i truppen, siger han.

Fokus på afslutninger

Ved torsdagens træning havde cheftræner John Lammers særligt fokus på skudtræning og afslutninger.

- Vi skal score mål. Jeg har analyseret kampene og set, hvor vi kan forbedre os, og det er særligt vores afslutninger. En af vores store kvaliteter sidste sæson var, at alle vores spillere kunne score mål. Det har vi haft svært ved at finde frem i år. Derfor skal vi finde det frem igen, og det gør vi ved at træne det, siger hollænderen.

Spillere fik ekstra fridag efter hård sæsonstart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce