John Lammers: Nu kender vi superligaen

Jeppe Brinch, Jeppe Højbjerg og Markus Halsti er noget af rygraden i den defensiv, der kun har lukket mål ind i en enkelt af seneste fire superligakampe. Foto: Claus Bech/Scanpix

John Lammers: Nu kender vi superligaen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EfB-træner er begejstret for fredagens modstander, som i hans optik har fået alt for få point i forhold til indholdet af kampene. Men han stoler også på sit eget hold, der har fundet fodfæste i superligaen, og han glæder sig over skærpet konkurrence om pladserne.

Sejre giver ikke bare point - sejre giver selvtillid. Og selvværd.

Begge dele er der rigeligt af i EfB-lejren i øjeblikket.

10 point i de seneste fem kampe har sat sine mentale spor i truppen, og selv ikke 0-2 mod FC København i den seneste superligakamp kan spolere det gode humør.

- Ja, vi føler bestemt, at vi er landet i superligaen. Og vi føler, at vi kender superligaen. Vi ved, hvordan vi skal spille for at få point i superligaen, og vi har en god fornemmelse af, at vi kan få point mod alle hold, siger træner John Lammers.

Optakt
FodboldSuperligaen

19.00

EfB-OB

EfB's hold

Jeppe Højbjerg, Jeppe Brinch, Markus Halsti, Agus Garcia, Jesper Lauridsen - Lasha Parunashvili, Joni Kauko, Jacob "Lungi" Sørensen - Mathias Kristensen, Yuri Yakovenko, Mark Brink.

Vi har alternativer

Han har fundet stammen på sit hold, han har skiftet meget lidt ud i de seneste kampe, og det er i sagens natur en styrke. Men det betyder dog ikke, at han ikke er parat til at skifte, hvis han føler, at det er nødvendigt.

- Jeg føler, at vi kan skifte ud alt efter, hvem vi møder. Selvfølgelig har vi nogle spillere, der ikke er klar til at spille en hel kamp endnu, men med eksempelvis Rodolph Austin, Kristian Riis og Adnane Tighadouini får vi nogle muligheder for at spille anderledes, tilføre holdet nogle andre kvaliteter. Jeg har stadig den holdning, at man ikke skal sættes af holdet, hvis man spiller en enkelt dårlig kamp, men omvendt skal man heller ikke være i tvivl om, at der står nogen og er klar til at tage over, hvis man ikke præsterer, siger EfB-træneren.

OB er et godt hold

Det er også indstillingen inden fredagens kamp mod OB. Træneren holder godt øje med, hvem der passer sine ting i den organisation, han og spillerne har fået bygget op - ikke mindst i kraft af en god femblok i midten af banen med de to midterforsvarere og de tre centrale midtbanespillere.

- Vi har på egen krop fundet ud af, at fejl bliver straffet hårdt i superligaen. Langt hårdere, end vi var vant til fra 1. division. Og vi ved også, at vi i hvert fald ikke må have mange boldtab eller lave mange lette fejl mod OB, for de straffer os, siger John Lammers om en modstander, han udtrykker dyb respekt for.

Godt nok er fynboerne kommet rigtigt skidt fra land i superligaen i denne sæson og har efter otte kampe kun prøvet at vinde en enkelt gang, men EfB's hollandske cheftræner har ved selvsyn konstateret, at OB ikke altid har fået det ud af kampene, holdet har gjort sig fortjent til.

- Jeg har set dem live fire gange, og i de tre af dem burde de have vundet. De har lavet nogle ting om på det seneste, er blandt andet begyndt at spille med tre mand nede bagi, og det har gjort deres organisation bedre. Samtidig har de med Nicklas Helenius og Bashkin Kadrii fået sat to angribere sammen, der bare er rigtig, rigtig farlige, mener John Lammers.

Det er en offentlig hemmelighed, at EfB også jagtede Bashkim Kadrii, da det lå fast, at han skulle forlade FC København, men han valgte at tage tilbage til OB, hvor han tidligere har spillet. Derfor er han fredag på modstanderholdet og absolut en af de spillere, EfB skal holde ekstra meget øje med.

- De har dygtige spillere på alle pladser, og for mig er det helt klart et af de bedre hold i superligaen. Det er helt skævt at kalde os favorit, selv om vi ligger bedst i tabellen. Kig på budgettet, kig på spillerne, OB er et top-seks hold. Men det betyder ikke, at vi ikke kan slå dem. Lige nu har vi en fornemmelse af, at vi kan slå alle, siger John Lammers.

John Lammers: Nu kender vi superligaen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce