Inden debut på Brøndby Stadion: Ung EfB'er glæder sig helt vildt

Mathias Kristensen husker udekampen i Vejle i sidste sæson som en mental test. Den slap han og holdet fint fra med en 3-1-sejr - søndag venter Brøndby. Foto: Lars Juul

Inden debut på Brøndby Stadion: Ung EfB'er glæder sig helt vildt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mathias Kristensen spiller søndag aften for første gang på Brøndby Stadion, og han kommer med langt mere forventning og glæde end frygt og nerver. Lige som han ser frem til skærpet konkurrence om pladserne i offensiven med ro i sindet.

Første gang er bare noget særligt.

Næsten uanset hvad det drejer sig om.

De fleste af os kender det.

Frygten for det ukendte, glæden ved udfordringen, håbet om succes.

Det hele er der.

Og det er der også hos unge Mathias Kristensen, der søndag aften for første gang i sit 21-årige liv løber ind på Brøndby Stadion til en superligakamp.

Superligaen i sig selv er noget specielt for langt de fleste danske fodboldspillere, og det er det første møde med Brøndby Stadion i sandhed også.

Det er - vel sammen med den første optræden i Parken - den ultimative test for både sportsligt og mentalt beredskab.

Og Mathias Kristensen glæder sig.

Helt vildt.

- Siden jeg var en lille dreng, har jeg drømt om at få lov til at spille på Brøndby Stadion. Det er bare et specielt sted med en speciel atmosfære. Jeg er helt sikker på, at det vil give mig et ekstra kick og gøre mig ekstra opsat, siger Mathias Kristensen.

Optakt
FodboldSuperliga

18.00

Brøndby-EfB

EfB's hold

Der er usikkerhed om startopstillingen, fordi det først afgøres søndag, om Daniel Anyembe kan spille. Hvis han kan spille, er der kamp om den ene plads i midterforsvaret, hvis han ikke kan spille, spiller Jeppe Brinch efter al sandsynlighed højre back. Det andet alternativ som højre back, Nikolaj Hagelskjær, forlod træningen tidligt lørdag og er ikke klar. EfB stiller altså formentlig således op:

Jepp Højbjerg, Jeppe Brinch, Markus Halsti, Agus Garcia, Jesper Lauridsen - Lasha Parunashvili, Joni Kauko, Jacob "Lungi" Sørensen - Mathias Kristensen, Adrian Petre, Emmanuel Oti Essigba.

Hos Brøndby er angriberen Ante Erceg, der senest scorede mod FC København, i karantæne. Det betyder formentlig, at Kamil Wilczek får selskab af den tidligere SønderjyskE-angriber Mikael Uhre helt fremme.

JV tipper

3-1

Jeg skal vise dem

Åh jo, men der er vel også faren for det modsatte. Faren for, at de første to-tre boldberøringer er helt ude i skoven, eller i det mindste ude over sidelinjen, og at Brøndbys frygtede fans vejrer usikkerheden og kaster sig over den mere og mere nervøse gæst. Kan det hele så ikke blive et mareridt frem for en drøm?

- Sådan tænker jeg slet ikke på det. Jeg har snarere den indstilling, at jeg skal vise dem, skal jeg. Jeg kan huske, da vi spillede i Vejle i sidste sæson, da stod Vejles fans og råbte mig ind i hovedet, da jeg skulle sparke hjørnespark, og det gjorde mig bare endnu mere opsat på, at vi skulle score. En fed kulisse gør ikke mig nervøs, den gør mig mere opsat, og jeg er sikker på, at jeg bare får den der fornemmelse af, at jeg kan blive ved med at løbe, fordi stemningen bærer mig frem, mener Mathias Kristensen, der ikke frygter sammenbrud, selv om EfB hurtigt skulle komme i problemer og måske bagud.

- Vi ved, de kommer med et vanvittigt pres, og selv om vi skulle komme bagud, skal vi bare fortsætte med at spille vores spil. Vi skal stå fast og tro på os selv, siger den unge kantspiller.

Giv mig noget konkurrence

Det gælder så også for ham på det mere personlige plan. Efter salget af Anders Dreyer er han så godt som seedet til en plads i startopstillingen, fordi klubben lige nu kun råder over to deciderede kantspillere, ham selv og Emmanuel Oti Essigba, og det har fået træner John Lammers til åbent at erklære, at klubben leder efter forstærkning på lige præcis de pladser. Mathias Kristensen kan altså se frem til kolleger med lignende kompetencer inden transfervinduets lukning - regulære konkurrenter.

- Det tager jeg ret roligt. Jeg kan jo alligevel ikke gøre andet end bare træne godt og håbe på, at træneren kigger min vej. Konkurrence er som udgangspunkt godt, fordi vi skal have så godt et hold som muligt, mener han og erklærer sig i øvrigt enig i behovet for flere kantspillere i truppen.

- Det giver mening, fordi vi lige nu kun er to. Vi er ikke FCK eller Brøndby, der skal have den vilde bredde i truppen, men vi skal være dækket ind, når der kommer skader og karantæner, så jo, vi skal bruge flere kantspillere. Jeg skal jo så bare stadig vise, at det er mig, der skal spille, siger Mathias Kristensen.

Vi er landet i superligaen

Det kan han passende gøre ved at score mål. Bestemt også en del af hans arbejdsbeskrivelse som en del af offensiven. Indtil videre er det blevet til et enkelt, til 3-0 mod Randers, og Mathias Kristensen deler ikke frygten for, at EfB kan komme til at mangle mål i denne sæson. Selv om det synes åbenlyst, at holdet ikke besidder en spiller, der rammet et tocifret antal scoringer.

- Vi har altid følelsen af, at vi skaber chancer og kan lave mål, og vi har da også scoret i alle kampe. Vi kommer selvfølgelig til at mangle de mål, Dreyer skulle have scoret, men så må vi andre byde ind, og det synes jeg da også, at vi har gjort, siger han og peger på sig selv som en af de spillere, der skal lave de afgørende ting.

- Når jeg bliver spillet ind sammen med Bolt (Daniel Anyembe, red.) i højre side, vil jeg også komme til flere skud og flere chancer. Det kommer med sikkerheden og trygheden, mener Mathias Kristensen, der generelt føler sig meget tryg ved situationen lige nu. På klubbens og holdets vegne.

Fem point efter fem kampe er ikke fantastisk, men som træner John Lammers sagde for nylig, har EfB ikke stjålet nogle af sine point og kan vel med nogenlunde god samvittighed påstå, at der skulle have været to-tre point mere på kontoen. Et udtryk for, at holdet indtil videre i hvert fald har vist et niveau, der berettiger til en plads i den bedste liga.

- Det var jeg nu aldrig i tvivl om, at vi har. Jeg har en god følelse på holdets vegne, jeg synes, vi er landet godt i superligaen, siger Mathias Kristensen.

Det kan han og holdet passende bevise søndag aften i den ultimative test på Brøndby Stadion.

Inden debut på Brøndby Stadion: Ung EfB'er glæder sig helt vildt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce