Højbjerg: Vi skal gøre hinanden gode

Jeppe Højbjerg har personligt en fin statistik for de første tre kampe, men som hold forsvarer EfB sig for dårligt. Foto: Bo Amstrup/Scanpix

Højbjerg: Vi skal gøre hinanden gode

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EfB har som hold forsvaret sig for dårligt i de første tre kampe, og det har givet for mange chancer og afslutninger til modstanderen. Målmand Jeppe Højbjerg er trods en fin personlig statistik irriteret over de syv mål, der er gået ind.

Følelsen hos Jeppe Højbjerg har været den samme efter alle de tre første kampe i denne sæson.

Ærgrelse over mistede point og irritation over for nemme mål til modstanderen.

Egentlig kan Højbjerg personligt indtil videre se tilbage på en ok sæsonstart - han har haft 16 redninger og er sammen med Vejles Pavol Bajza bedst på den konto i superligaen - men glæden begrænser sig, når det alligevel er endt med syv mål til modstanderen og kun ét point.

- Det er jo fint nok, at jeg har redningerne, for det siger da noget om, at jeg gør det ok, men omvendt skal vi jo ikke give så mange chancer væk, siger Jeppe Højbjerg, der dog mener at kunne finde en del af forklaringen på de 23 afslutninger inden for rammen i de tre første kampe i kampprogrammet.

- Jeg ved godt, at vi tillod for meget mod Vendsyssel, men når man spiller ude mod FC Nordsjælland og FC Midtjylland, skal man bare forvente, at de skaber chancer. Det gør de mod alle hold, så det skal vi også tage med, når vi ser på de forholdsvis mange afslutninger imod os indtil nu, mener EfB-målmanden.

Optakt
FodboldSuperligaen

16.00

EfB-Randers

EfB's hold

Jeppe Højbjerg, Daniel Anyembe, Markus Halsti, Agus Garcia, Jesper Lauridsen - Joni Kauko, Lasha Parunashvili, Jacob "Lungi" Sørensen - Anders Dreyer, Adrian Petre, Mathias Kristensen.

JV tipper

1-1

Tag færre chancer

Men derfor skal det stadig blive bedre.

Markant bedre.

Og hvordan skal det så foregå?

Hvordan kommer Jeppe Højbjerg af med den irritation, der har naget ham efter de første tre kampe?

- Vi skal forsvare os klogere, vi skal gøre hinanden gode. Det kan jeg for eksempel hjælpe med ved at dirigere nede bagfra. Vi skal tænke os om. Vi skal derhen, hvor vi ikke skal til at reparere på fejlene, når de er sket, vi skal slet ikke tillade, at fejlene sker. Vi har snakket meget om det, og det, vi skal blive bedre til, er at tænke i worst case i stedet for best case. Altså, når vi forsvarer, skal vi ikke tage så mange chancer, men i stedet gardere os noget mere. Hvis én forsøger at erobre en bold, skal medspillerne ikke reagere på det, før det er sket. For hvis han nu ikke erobrer den, og medspillerne er løbet frem, får vi problemerne. Det kan godt koste noget i det offensive spil, men vores fokus lige nu skal være at lukke af i defensiven, mener Jeppe Højbjerg.

Vi bliver straffet

Når han ser tilbage på de første tre kampe, kan han sagtens pege på tre eller fire af de syv scoringer, der burde være undgået, og selv om han erkender, at det er en kliché, at fejl altid bliver straffet på højeste niveau, er der altså noget om det.

- Vi bliver i hvert fald straffet hårdere, end vi gjorde i 1. division. Hvis vi gav en kontrachance til Fremad Amager, havde de ikke kvaliteten til at straffe os, fordi afleveringerne og afslutningerne var dårligere. De laver ikke mål på alt i superligaen, men de er bare mere sikre i deres afleveringer og afslutter hårdere og mere præcist, mener Jeppe Højbjerg, der føler sig overbevist om, at den defensive statistik ser betydeligt bedre ud efter de næste to kampe mod Randers og SønderjyskE.

- Siger du, at modstanderne har haft 23 afslutninger inden for målrammen i de første tre kampe? Så vil jeg gætte på, at det tal ikke er over 30 efter de næste to kampe, siger EfB-målmanden.

Højbjerg: Vi skal gøre hinanden gode

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce