EfB udfordret i defensiven

Markus Halsti er naturligvis seedet i forsvaret, men det er endnu uvist, hvem der bliver hans makker i kampen mod Brøndby på søndag. Foto: John Randeris/Scanpix)

EfB udfordret i defensiven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre forsvarsspillere med skavanker inden den svære udekamp i Brøndby. Rafael van der Vaart på træningsbanen torsdag og er i spil til bænken mod AaB om godt en uge. Taktiske variationer prøvet af torsdag.

Der er næppe tvivl om, at EfB's defensiv bliver kraftigt udfordret i søndagens kamp i Brøndby, men allerede før kampen må træner John Lammers kigge bekymret i retning af de bageste geledder.

Godt nok er midterforsvareren Agus Garcia igen spilleberettiget efter sin karantæne mod SønderjyskE, men til gengæld er tre andre forsvarsspillere mere eller mindre tvivlsomme. Værst ser det ud for Nikolaj Hagelskjær, der endnu ikke har trænet i denne uge - han forventes på træningsbanen fredag, men det er formentlig ikke nok til en plads på bænken søndag.

Det kan blive kritisk, fordi både Daniel Anyembe og Jeppe Brinch forlod træningen før tid torsdag. Begge var optimistiske i forhold til kampen søndag, men træner John Lammers tager ingen chancer.

- Vi ved, vi skal op mod et fantastisk godt hold, så jeg skal bruge spillere, der er 100 procent klar, siger den hollandske træner, der endnu ikke har taget stilling til, om Jeppe Brinch, der gjorde det overbevisende mod SønderjyskE i Garcias fravær, får lov til at beholde sig plads.

- Det afhænger i første omgang af, om han overhovedet er klar, siger træneren.

Tillid til angriberne

Det ligger til gengæld allerede nu fast, at det heller ikke bliver på Brøndby Stadion, vi første gang får Rafael van der Vaart at se i den stribede trøje. Hollænderen trænede for første gang med i spillet til to mål torsdag, men han udgik 15-20 minutter før tid og er endnu på skånekost.

- Kampen mod Brøndby kommer for tidligt for ham. Vi presser ham lidt mere for hver dag, og først når han har en hel uges træning bag sig, kommer han med på bænken. Det kunne sagtens blive mod AaB i næste spillerunde, siger John Lammers, der har flere taktiske variationer i spil til kampen mod Brøndby.

Hvis han stiller helt traditionelt op i en 4-3-3-formation, tyder alt på, at Adrian Petre endnu en gang bliver fortrukket helt fremme. Selv om træneren erkender, at rumæneren stadig har meget at lære.

- Jeg har vist ham nogle sekvenser fra kampen mod SønderjyskE, hvor han sagtens kunne være blevet farlig, hvis han var løbet lidt før og havde reageret lidt hurtigere. Han er stadig ung og uerfaren, men jeg tror på ham, siger John Lammers, der i øvrigt tror så meget på både Petre og angrebs-alternativet Yuri Yakovenko, at det ikke er på den position, han ønsker forstærkning inden transfervinduets lukning.

- Jeg tror på mine to angribere, og vi har også Brent McGrath, så det er på kanterne, hvor vi lige nu kun har Oti og Mathias (Kristensen, red.), at vi skal have forstærkninger, mener John Lammers.

Taktisk finesse

Trods tilliden til de to angribere, der til sammen blot har scoret to gange i fem kampe - begge sat ind af Petre - er det ikke utænkeligt, at ingen af de to kommer på banen fra start på søndag. Torsdag gik en del af spillet til to mål således med at øve en formation med det, der populært kaldes en falsk nier - altså en formation uden en regulær angriber, men i stedet med fire centrale midtbanespillere. Med Mark Brink som den mest offensive. En taktisk finesse, som John Lammers senest forsøgte sig med i forårets kamp mod Fredericia - uden det store held. EfB tabte 4-2 efter en bleg og taktisk mislykket indsats. Det skræmmer imidlertid ikke John Lammers.

- Jeg ved godt, at det ikke var en succes dengang, og jeg foretrækker normalt også altid at spille med en rigtig angriber, men det her er altså også en mulighed på søndag. Du kan kalde den plan B, men det kan lige så vel blive plan A, siger EfB-træneren.

EfB udfordret i defensiven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce