EfB skal forberede sig på Silkeborg

Målscorer Gustaf Nilsson var efter kampen helt sikker på, at Silkeborg vinder samlet. Den selvsikkerhed gjorde ikke noget godt for holdet i Helsingør. Foto: Philip Davali/Scanpix

EfB skal forberede sig på Silkeborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sent mål af Gustaf Nilsson reddede et tamt Silkeborg-hold fra nederlag i Helsingør. Sjællænderne havde afgørelsen inden for rækkevidde og har før vist, at 1-1 på hjemmebane er godt nok.

Der er selvfølgelig stadig et par ubekendte i ligningen, men meget tyder på, at EfB i næste uge skal møde Silkeborg i to playoff-kampe om en billet til næste sæsons superliga.

Det må være konklusionen efter, at midtjyderne torsdag aften slap fra sin første nedryknings-finale mod Helsingør med 1-1 på udebane.

Svenskeren Gustaf Nilsson blev med udligningen tre et halvt minut inde i overtiden dagens mand for et Silkeborg-hold, der ellers langt fra imponerede.

Fantastisk mål

Specielt i kampens start virkede det nærmest komisk, at træner Peter Sørensen og flere af hans spillere havde sagt, at de befandt sig på et godt mentalt sted og var fortrøstningsfulde op til kampene mod Helsingør.

Eller måske var den fornemmelse kammet over til selvsikkerhed, for hjemmeholdet startede klart bedst, og selv om det var lidt halvtilfældigt, at det blev 1-0 efter et lille kvarter, var det rimeligt nok.

Helsingør pressede på, spillede direkte, vandt dueller, ville det mest. Og så scorede brasilianeren Douglas et fantastisk mål - via alle tre stolper endte bolden i nettet.

Flere ubekendte

Det tog Silkeborg en halv times tid at finde fodfæste i kampen, og efterhånden som minutterne gik, blev gæsterne mere og mere dominerende. Men også komplet ufarlige. Og faktisk havde Helsingør en gylden mulighed til 2-0 med 10 minutter igen. Efter en dødbold landede bolden for fødderne af Douglas, der dog fra tre meters afstand ikke formåede at passere Peter Friis i Silkeborg-målet.

Og lige som i den første playoff-kamp mod Randers, da Helsingør kort før tid brændte straffe ved 1-0 på hjemmebane i den første kamp, blev det også dyrt mod Silkeborg. Gustaf Nilsson havde intet vist i de første 92 minutter, men først brændte han en stor chance og siden udlignede han så på et fint oplæg fra Mikkel Vendelbo.

Derfor ligner det, at Silkeborg skal stå overfor EfB i næste uge, men der er altså fortsat flere ubekendte.

Først skal Vejle lige holde EfB bag sig på søndag.

Siden skal Silkeborg samme dag gøre arbejdet færdigt mod Helsingør.

Og det er værd at bemærke, at Helsingør i sidste sæson faktisk rykkede op i superligaen efter 1-1 på hjemmebane mod Viborg. Returkampen endte 2-2.

EfB skal forberede sig på Silkeborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce