EfB i vigtig sidste kamp i 2018: Kampen for den gode afslutning

Daniel Anyembe og EfB har kun hentet to point i de seneste fem kampe og har ikke vundet på hjemmebane siden 19. oktober. Det er tid til oprejsning. Foto: John Randeris/Scanpix

EfB i vigtig sidste kamp i 2018: Kampen for den gode afslutning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EfB kan med en sejr over FC Nordsjælland både krone et flot efterår og sikre sig en plads i top-seks vinteren over. Men træner John Lammers har stor respekt for de unge nordsjællændere, der ikke kun skal kæmpes ned.

Selv om der lige om lidt skal spilles om hamrende vigtige point i superligaen, viste EfB's superligatrup lørdag masser af overskud og godt julehumør.

Inden årets sidste træning på Blue Water Arena blev klubbens vel nok største og mest trofaste fan, Glennis Thomsen, kaldt ind i rundkredsen af spillere. Noget betuttet stod hun så der og modtog en lille erkendtlighed fra holdet fra anfører Markus Halsti, der holdt en kort tale og takkede hende for den loyale opbakning.

Glennis Thomsen, der troligt følger stort set samtlige træninger året rundt, kvitterede med et knus til samtlige spillere.

En stor dag for en stor fan.

Optakt
Fodbold


Superligaen

12.00

EfB-FC Nordsjælland

EfB's hold

Jeppe Højbjerg, Daniel Anyembe, Rodolph Austin, Markus Halsti, Jesper Lauridsen - Lasha Parunashvili, Joni Kauko, Jacob "Lungi" Sørensen - Mathias Kristensen, Adrian Petre, Adnane Tighadouini.

JV tipper

1-1

Én kamp gør det ikke

Et stort efterår kan blive noget større og meget tæt på optimalt, hvis EfB søndag øger pointtallet fra 26 til 29. Det vil give en smule luft i en temmelig sammenpresset superliga, sikre en plads i top-seks vinteren over og lukke halvåret på en både forsonlig og fortrinlig måde efter fem kampe uden sejr på det seneste.

Men træner John Lammers ser nu ikke kampen mod FC Nordsjælland som et samlende udtryk for hele efteråret, uanset hvordan det går.

- En halvsæson defineres ikke af en enkelt kamp, men det er klart, at vil gøre os selv en tjeneste på alle måder ved at vinde den sidste kamp. Det vil gøre arbejdet lettere for os i foråret, og det vil frem for alt holde FC Nordsjælland på afstand, siger John Lammers.

Lærerig 1-1-kamp

Kampen søndag middag indrammer efteråret på fineste vis, eftersom det hele jo også blev indledt mod FC Nordsjælland for næsten præcis fem måneder siden.

Den kamp definerede på flere måder, hvordan det er at spille mod netop den modstander. I første halvleg blev EfB kørt rundt i Farum Park og var meget heldig med kun at være bagud 1-0, efter pausen fik oprykkerne langt bedre fat, vandt flere dueller og fik også selv plads og tid til at spille poleret bold. Og altså også udlignet til 1-1.

- Vi er blevet langt bedre siden dengang, men det er de så også. Jeg synes ikke, man kan sige, at FC Nordsjælland bare er et spillende hold, som kan mases fysisk, det er alt for simpelt. De har også fysisk stærke spillere, men det er rigtigt, at de har en klart defineret spillestil, og den har vi forsøgt at forberede os på, fortæller John Lammers, der ikke på nogen måder lægger skjul på, at Kasper Hjulmands hold fra Farum spiller fodbold, der passer godt til den hollandske EfB-træners temperament og indstilling til spillet.

- De spiller fodbold, som jeg kan lide det, og skulle jeg være fan af et dansk hold, ville FC Nordsjælland være et godt bud. Men jeg synes nu også, at vi kan spille god fodbold, og det bliver der også mulighed for og plads til, hvis vi tør, siger EfB-træneren.

To hold i øjenhøjde

Mulighederne for både at få lov til at spille bold og få point bør være tilstede mod et FC Nordsjælland-hold, der har haft det svært på udebane i denne sæson. 17 af 24 point er hentet hjemme på kunstgræsset i Farum, og det er kun lykkedes nordsjællænderne at vinde én af ni udekampe - det skete for et par uger siden i Haderslev. Derudover er det blevet til point i Odense, Århus, Horsens og Randers.

Når EfB alligevel er ret markant undertippet af odds-sætterne, er det givet, fordi oprykkerne altså kun vundet tre af sine hjemmekampe og faktisk har hentet de fleste af pointene på udebane. Det synes dog at være to hold nogenlunde i øjenhøjde - i hvert fald to hold, der jagter det samme mål. Som John Lammers udtrykker det:

- Jeg ser bestemt FC Nordsjælland som et hold, der kan ende i top-seks. Men det kan vi også.

EfB i vigtig sidste kamp i 2018: Kampen for den gode afslutning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce