Byrådsmedlem gennem 32 år er død


Byrådsmedlem gennem 32 år er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jørgen "Post" Larsen sad i byrådet i Løgumkloster i otte perioder eller knapt 32 år.

Løgumkloster: Forhenværende overpostbud Jørgen "Post" Larsen, Plejecentret Lindevang, tidl. Svinget, er død i en alder af 92 år.

Jørgen Larsen døde fredag den 27. juli. Han blev født i 1925 i Løgumgårde, hvor faderen var smedemester.

Efter endt militærtjeneste begyndte Jørgen Larsen som postbud. Først en landrute i omegnen, men senere blev det indre Løgumkloster Post Larsens domæne.

I 1952 blev han gift med Christiane Hansen fra Randerup, og sammen skabte de et godt hjem for familien og et gæstfrit sted at besøge. Ægteparret fejrede i 2017 deres krondiamantbryllup.

Etableringen af en ny kommuneskole i Løgumkloster blev i 60'erne anledningen til at gå ind i lokalpolitik. Han blev valgt ind for Socialdemokratiet og begyndte 1. april 1962 en mangeårig karriere i lokalpolitik.

Jørgen Larsen var medlem af Løgumkloster Byråd i uafbrudt otte perioder eller knapt 32 år i alt.

I næsten alle årene var han formand for socialudvalget og en del år var han tillige medlem af økonomiudvalget. Han havde blandt andet gennem mange kontakter fra postruterne stor indsigt i byens ve og vel og man sagde ofte, at han kendte byen som sin egen bukselomme.

Jørgen Larsen var et respekteret byrådsmedlem, der satte en ære i at sætte sig godt ind i de ting, der skulle tages stilling til. I flere perioder var han viceborgmester sammen med borgmestrene Th. Geil, Peter M. Nissen og Hans Jessen Hansen.

Jørgen Larsen blev tillige betroet flere tillidshverv i såvel Den sønderjyske Kommuneforening som forskellige socialpolitiske organer.

Han var også meget aktiv i etableringen af Plejecentret Aaløkke, der i dag fungerer som asylcenter.

Jørgen Larsen mistede for få måneder siden sin hustru og efterlader sig sønnerne Ove og Ronald, svigerdatteren Britta samt børnebørn og oldebørn.

Byrådsmedlem gennem 32 år er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce