Han var købmand af hjertet

Tidligere købmand Flemming Droob kunne sidste år fejre 80 års fødselsdag. Her blev han fotograferet sammen med hustruen Birgit. Arkivfoto

Han var købmand af hjertet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flemming Droob, tidligere købmand i Esbjerg, er død. Han fik et liv fyldt med handel, rejser, golf og godt naboskab.

Esbjerg: Esbjerg har mistet en god handelsmand, som værdsatte godt købmandskab, og som aldrig gik på kompromis med den gode kundekontakt.

Flemming Droob, Pilevangen 7, er død, 81 år.

Han blev født i Englandsgade som søn af købmand Ferdinand Droob. Efter endt skolegang på Østre Skole kom han i lære hos sin far, og i 1962 åbnede han egen købmandsforretning på hjørnet af Stormgade og Nørregade. Fire år senere etablerede han butik på Spangsbjerg Møllevej i Gjesing.

I 1982, da man byggede Gjesing Centret (nu: Esbjerg Storcenter), åbnede Flemming Droob et supermarked dér. I 1981 startede han desuden - sammen med sine brødre og John Hanssen - Dansk Discount, det senere Fakta, som i 1987 blev solgt til FDB.

Han drev de to butikker i Gjesing frem til 1990, hvor han og brødrenes Droob-butikker alle blev solgt til FDB. Flemming Droob gik på pension i en alder af kun 53 år. Han fik således et langt otium men forstod at bruge tiden godt; blandt andet elskede han at fordybe sig i sit maleri og glædede familie og venner med sine malerier. Han nød det gode naboskab på Pilevangen, roen og naturen fra sommerhuset på Fanø, og han spillede golf i både ind- og udland.

Hustruen Birgit, som han giftede sig med i 1972, var ofte med på golfbanen, og de to fik set meget af verden, både med og uden golfbag.

Flemming Droob var typen, som kunne tale med alle, og han nød at komme en tur på havnen. Han var stolt af sin by, fulgte EfBs kampe, var medlem af Rotary og fulgte interesseret med i Esbjergs udvikling. 

Han efterlader sig hustruen Birgit, datteren Christina, som bor i Fredericia, og sønnerne Søren og Henrik, begge bosat i Esbjerg, samt børnebørnene Anna og Laura.

Bisættelsen finder sted fra Gjesing Kirke torsdag klokken 11.30.

Han var købmand af hjertet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce