Tidligere psykiatridirektør, Agnete Philipsen, er død

Agnete Philipsen blev 68 år. Arkivfoto.

Tidligere psykiatridirektør, Agnete Philipsen, er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere social- og psykiatridirektør Agnete Philipsen, Frederiksberg, er død efter længere tids sygdom, 68 år.

Hendes navn kom på alles læber i 2000, da amtsborgmester i Sønderjylland, Kresten Philipsen, forlod borgmesterposten i utide. Han var nemlig faldet for amtets psykiatridirektør og omvendt, og et medlem af økonomiudvalget måtte ikke have et ægteskabslignende forhold til et medlem af direktionen. For Kresten Philipsen var der ikke nogen tvivl om, at det var ham, der måtte forlade posten.

Hans nye kæreste, som året efter blev hans kone, var nemlig en dygtig og vellidt direktør, som var med til at udvikle psykiatrien i Sønderjylland på en måde, der blev lagt mærke til i resten af landet.

Agnete Philipsen var oprindelig fra Næstved. Hun blev uddannet sygeplejerske fra Aarhus Sygeplejeskole i 1973, og arbejdede siden i en årrække på Psykiatrisk Hospital i Risskov. Samtidig tog hun en lederuddannelse, og i 1990 blev hun medlem af psykiatriledelsen i Aarhus Amt.

Agnete Philipsen flyttede til Haderslev, da hun blev direktør for psykiatrien i Sønderjyllands Amt i 1998.

Da Sønderjyllands Amt blev nedlagt i forbindelse med kommunalreformen i 2007, blev Agnete Philipsen i stedet direktør for psykiatrien i Region Syddanmark. To år senere blev hun også direktør for socialområdet i regionen.

Agnete Philipsen mistede sin mand, Kresten Philipsen, i 2010. Hun blev i første omgang boende på Philipsens fødegård, Lundtoftbjerg, men valgte året efter at opsige sit job i Region Syddanmark og flytte til Frederiksberg for at være i tættere kontakt med sine børn og børnebørn.

Her fortsatte hun arbejdet for psykiatrien - nu på frivillig basis. Hun blev blandt andet bestyrelsesmedlem i PsykiatriFonden og var derudover formand for Arresødal Hospice.

Tidligere psykiatridirektør, Agnete Philipsen, er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce