Vi tager ansvar og sætter retning


Vi tager ansvar og sætter retning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Vejen. 

Læserbrev: Svar på Martin Boye læserbrev lørdag 30 september.

Den 22. marts havde udvalget for skole og børn "Skoledagens længde" på dagsorden.

Her drøftede udvalget retningslinjer for skolernes ansøgninger om forkortet skoledag for skoleårets 2018/2019 på baggrund af ansøgninger fra tidligere år.

Beslutningen blev, at et enigt skole og børn udvalg ønskede at fremme ansøgninger i den udstrækning det er muligt inden for lovgivningen. Vi har altså taget aktiv stilling til, at vi ønsker denne ordning, hvor det er muligt. 20 kommuner har valgt ikke at bruge denne ordning.

Det er altså noget sludder, at vi som udvalg ikke tager ansvar, så det må alene stå for LA egen kappe.

Udvalget skal ikke sagsbehandle ned på klasse- eller elevniveau, som er nødvendigt i disse ansøgninger. Her kan ikke søges på en årgang, men på den enkelte klasse og dens specielle udfordringer.

Det er netop det kommunale styre at sætte retningslinjer ud fra lovgivningen, og embedsmændene udfører efter disse retningslinjer.

Vi har en klar forventning om at vores embedsmænd gør opmærksom på, når vi ikke overholder lovgivningen, derfor er ikke alle ansøgninger godkendt.

Så spar os for udsagn om at vi ikke tager ansvar. Hverken udvalg, skolechef eller LA kan sætte sig ud over lovgivningen.

Der er lige nu forhandlinger i gang på borgen omkring kortere skoledage for stort set alle årgange, men samtidig tanker om en yderligere stramning af brugen af §16b, der omhandler konvertering af understøttende undervisning til 2-lærerordning.

Forhandlinger vi håber munder ud i en styrkelse af undervisningen i folkeskolen.

Vi tager ansvar og sætter retning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce