Vi har brug for flere faglærte


Vi har brug for flere faglærte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Vejen. 

Læserbrev: I Vejen Kommune har vi altid haft en tradition for, at mange unge har valgt en håndværksmæssig uddannelse. Der er ca. 30 % af vores unge, der i dag vælger den faglærte vej. Det er flot, hvis man sammenligner med landsgennemsnittet, der er er under 20 %. Men det er stadigt for lavt, når man tænker på, at ca. 50 % af arbejdsstyrken i dag er faglært.

Fremover kommer vi til at mangle mange faglærte og det er derfor vigtigt at vi får øget andelen af unge, der tager en faglært uddannelse. Folkeskolen skal sikre de unge et oplyst grundlag for valg af uddannelse. Det kan være gennem kompetent uddannelsesvejledning, virksomhedsbesøg, gæstelærerordninger, projektsamarbejde med virksomheder etc., som synliggør, at håndværksvejen er både spændende og attraktiv.

Tilgængelighed til de erhvervsrettede uddannelser er afgørende for valg af uddannelse. Derfor skal vi arbejde ad to spor; Der skal være gode transportmuligheder til erhvervsskolerne i de større uddannelsesbyer og så skal vi arbejde videre på at få flere uddannelsesmuligheder placeret i kommunen - tæt på virksomhederne og tæt på de unge. Det vil øge søgningen mod de erhvervsrettede uddannelser. Der er brug for at alle gode kræfter arbejder sammen om at finde de rigtige løsninger - det kunne være partnerskaber, hvor uddannelsen foregår delvist på en af de eksisterende uddannelsesinstitutioner og delvist på de virksomheder, som har faciliteter og behov for arbejdskraften. Fjernundervisning eller filialer af eksisterende erhvervsskoler kunne også være en mulighed.

Vi har alle muligheder i Vejen Kommune - lad os komme i gang - flere unge skal have en erhvervsuddannelse!

Vi har brug for flere faglærte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce