To fluer med et smæk


To fluer med et smæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Vejen. 

Læserbrev: Bent Stubkær påstod fejlagtig, at hans projekt i Holsted intet sted i Danmark ville genere færre beboere, men her er lige et projekt, som løser to problemer ad en gang. Kommunen kunne jo opkøbe jorden omkring vejen i Vejen, og så opstille vindmøller og solceller der. En række på hver side op til motorvejen. Her er der nemt plads til 12 møller. Kan senere udvides mod vest ud til Estrup Skov til måske 18 møller.

12 møller giver strøm til mindst. 45.000 husstande, nok til hele Vejen Kommune.

Projektet her vil kunne indeholde flere møller og genere betydelig færre beboere end Best Energis projekt efter det nuværende administrationsgrundlag. Uddeles alle møllerne på anparter til de lokale, er lokal forankring, som beskrives i administrationsgrundlaget også opfyldt.

Vejen by kunne så profilerer sig som den første by i Danmark, der er selvforsynende med egen grøn energi, uden at genere andre end sig selv.

Her kan man så oprette en vindmølle, solceller, oplevelses park, med stier og bænke, hvor man kan gå en aften tur og nyde suset fra møllerne, der giver den reneste grønne strøm.

Dette projekt forslag viser bare, at Holsted nord ikke er det eneste sted, der er plads til møller.

Men desværre opfylder dette projekt heller ikke regeringens plan om større men færre vindmøller, idet der ikke fjernes nogen. Måske skulle man undlade at opsætte nye, indtil de eksisterende når pensionsalderen om ca. 10 år. Havvind vil til den tid formodentlig forsyne hele Danmark.

To fluer med et smæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce