Syg i Vejen. Et borgermøde, der gjorde indtryk


Syg i Vejen. Et borgermøde, der gjorde indtryk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Vejen. 

Nogle møder gør større indtryk end andre. Forleden inviterede borgergruppen "Syg i Vejen" mig til borgermøde.

Det blev et godt møde, der gjorde indtryk. Mange fortalte ærligt og gribende deres sygdomshistorie og om mødet med kommunen, lovgivningen og systemerne.

I min verden tilhører langtidssyge mennesker, som enten er for syge til at arbejde, som skal tilkendes en førtidspension, eller skal hjælpes tilbage til arbejdsmarkedet i et fleksjob eller ordinær beskæftigelse, en sårbar gruppe, som skal have stor politisk opmærksomhed. Tidlig indsats, dialog, inddragelse af borgeren og medindflydelse, er nøgleordene.

I 2012 - under den socialdemokratisk ledede regering, vedtog Folketinget en reform af førtidspension og fleksjob. Jeg mener, at sigtet med reformen er helt rigtig.

Det har dog vist sig, at landets 98 kommuner fortolker lovgivningen meget forskelligt. Her i begyndelsen af 2018 skal vi i Folketinget foretage en evaluering af reformerne.

Vejen Kommune er netop en af de kommuner, som efter min vurdering anvender elastikken og tolker loven stramt. Kommunen er eksempelvis blandt dem, der tildeler færrest førtidspensioner. Nu er det efter min mening ikke en succes at tildele få eller mange førtidspensioner.

Brugen af rehabiliteringsteams skal styrkes, og der skal foregå en hurtig, målrettet og faglig kvalificeret indsats i de såkaldte resurseforløb.

Det er vigtigt at slå fast, at det er politikerne på Christiansborg og i kommunerne, der har ansvaret for henholdsvis lovgivning og udmøntning. Når jeg taler med ledige og syge sker det, at der rettes kritik mod Jobcenter og kommunale medarbejdere. Her er det vigtigt at understrege, at kritikken skal rettes mod de politikere, der har et ansvar.

Syg i Vejen. Et borgermøde, der gjorde indtryk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce