Solen er gået ned i Vejen Byråd


Solen er gået ned i Vejen Byråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Vejen. 

Læserbrev: Tirsdag den 12. december forventes det, at byrådet i Vejen Kommune vedtager, at en række små vandløb skal tages ud af vandplanerne.

Vandløbene er ved en fejl blevet udpeget som kunstige ved et skrivebord hos Miljøstyrelsen i København. Kommunens teknikere anbefaler, at vandløbene skal med i vandplanerne, og kan dokumentere via gamle kort helt tilbage fra 1806, at vandløbene er naturlige. Alligevel ønsker et snævert flertal bestående af Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance at fastholde skrivebordsfejlene fra København. Dermed kan der ikke hentes tilskud fra bl.a. EU til at forbedre vandløbene ved bl.a. at fjerne af spærringer eller lægge det gydegrus ud, som fortidens generationer gravede op. Vandløbene har god vandkvalitet, og der er senest dette efterår fundet ørreder og sågar lakseyngel i mange af dem. Der er ikke lige mange fisk alle steder, men det er jo netop derfor, at vi har pligt at gøre en indsats.

Der er allerede ofret mange millioner kroner på at fjerne spærringer langs Kongeåen. Senest er den store spærring ved Jedsted Mølle fjernet i sensommeren 2017. Derfor et det uden mening at tage de små tilløb til åen ud længere opstrøms, nu hvor fiskene har fri adgang helt ude fra Vadehavet. Vi får således ikke det fulde udbytte ud af de samfundsinvesteringer, som allerede er foretaget.

Man kan altså vedtage, at jorden er flad, blot fordi der skal tages hensyn til et erhverv, som ikke ønsker en rig natur. Middelalderen sluttede for over 500 år siden! Et eksempel er Knudebæk ved Vejen, som har løbet gennem landskabet siden istiden. Tag selv ud og kig!

Solen er gået ned i Vejen Byråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce