Opfølgning på borgmester Egon Fræhrs læserbrev


Opfølgning på borgmester Egon Fræhrs læserbrev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Vejen. 

Læserbrev: Lørdag den 6. januar 2018 havde borgmester Egon Fræhr et læserbrev i JydskeVestkysten med overskriften: Forsat godt samarbejde med folkeskolelærerne.

Her påpegede borgmester Egon Fræhr, at han før jul den 18. december 2017 havde et godt og konstruktiv møde med Vejen Lærerkreds om den kritik han har modtaget fra lærerne for indholdet i konstitueringsaftalen. Vi er enige med borgmesteren i, at vi havde et godt møde, hvor man lyttede til hinanden.

Der blev lavet et referat fra mødet, som blev sendt ud til byrådet. I referatet står der bl.a. "såvel Vejen Kommune som Vejen Lærerkreds ønsker at den egentlige intention med konstitueringsaftalens indhold bliver kommunikeret tydeligt til skolerne".

I borgmesterens læserbrev oplever jeg dog ikke, at borgmesteren beskriver den egentlige intention med punktet: "Der indgås ikke en central kommunal aftale om lærernes arbejdstid", sådan som den kom frem på selve mødet den 18. december, og som vi aftalte, skulle videreformidles til lærerne.

Jeg spurgte Egon Fræhr direkte på mødet, om punktet var med i aftalen, da han ellers mente at Socialdemokratiet og Liberal Alliance ville gå efter sådan en aftale. Det svarede han ja til.

I Egons Fræhrs læserbrev kunne man som læser få det indtryk, at administrationsgrundlaget er indgået mellem Vejen kommune og Vejen Lærerkreds. Det er det ikke, da det udelukkende er et politisk besluttet grundlag.

Der står også i læserbrevet, at byrådet tror på en decentral ledelse og en tilrettelæggelse af arbejdstiden, der passer til de lokale forhold - ikke på detailstyring fra fagforening og byråd. Når jeg læser det politiske besluttede administrationsgrundlag undrer jeg mig over, hvor frit lederne i bund og grund er stillet? Min undren skyldes, at der i administrationsgrundlaget netop er præciseret at lokale skoleaftaler, indgår man ikke ude på skolerne.

Opfølgning på borgmester Egon Fræhrs læserbrev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce