Motorvejen - nye detaljer


Motorvejen - nye detaljer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Vejen. 

Et beskedent flertal i byrådet stemte i august desværre for et høringssvar med en meget østlig motorvejslinje tæt på Bække, Gesten og Andst. Et enigt byråd har tidligere bedt borgmesteren arbejde for en placering længst mulig mod vest for ikke at trække kommunen i en skæv retning, bosætnings- og erhvervsmæssig. Høringssvaret støtter sig til en rapport fra ingeniørfirmaet Rambøll. Borgmesteren har tidligere oplyst, at denne rapport er bestilt og betales af Billund Kommune.

Overraskende viser det sig ved økonomiudvalgsmødet her i november, at Vejen Kommune er blevet bedt om at betale 25 procent af regningen (75.000 kr.) begrundet i, at Vejen Kommune har brugt rapporten sammen med Billund, Kolding og Haderslev. Det er i modstrid med det oplyste ved byrådets augustmødet: At der ingen økonomiske konsekvenser er i forbindelse med høringssvaret.

Vi finder nok de 75.000 kr. selv om forløbet ikke ser pænt ud. Men det er langt værre, at der ved økonomiudvalgsmødet i november for første gang kommer kopi at den aftale, der er lavet i maj 2017 mellem Billund Kommune (og med tilslutning fra Vejens borgmester ) og Rambøll. Først nu kan byrådet få skriftligt indblik i, hvilken opgave Rambøll skal løse og styres efter. Og det er ganske klart: Lav en ny linjeføring af Hærvejsmotorvejen på "kan det lade sig gøre niveau" og linjeføringen skal forløbe øst om Vejen.

Øst om Vejen er ikke længst mulig mod vest i kommunen. Og det var en placering længst mulig mod vest byråd - forgæves - havde bedt borgmesteren arbejde for.  

Motorvejen - nye detaljer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce