Kollektiv trafik med udfordringer


Kollektiv trafik med udfordringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Vejen. 

Læserbrev: Vejen byråd behandlede den 12. september 2017 principper for kollektiv trafik, og økonomiudvalg m.fl. blev styregruppe for at realisere principperne.

De, der bor, hvor der kører bybus, tog og regionale busser, har mange afgange på hverdage, i weekender og skoleferier. De, der ikke bor der, har minimum af skolebusser 40 uger om året, ikke i weekender.

Princip: Sikre alle elever transport til ungdomsuddannelse i Vejen

Hvornår skal de unge med offentlig transport for at være på gymnasium eller handelsskole i Vejen kl. 8?

De værste tilfælde: Glejbjerg 6.20, Føvling 6.36, Lintrup 6.38. Disse unge vælger naturligvis Esbjerg eller Ribe, hvor forbindelsen er bedre.

Fra disse byer er man med bil i Vejen på 20 min., men offentlig transport op til 1,5 time før mødetid på gymnasium og handelsskole.

Princip: Sikre alle elever transport til en uddannelsesinstitution med HHX, HTX og STX

Hvornår skal de unge med offentlig transport for at være på uddannelsen i Esbjerg (Kolding, Haderslev) kl. 8?

De værste tilfælde: Sdr. Hygum 6.05, Rødding 6.10, Hovborg 6.16 og adskillige andre før 6.30. De tre steder vil de typisk være hjemme mellem 16.30 og 17. Altså på farten i 11 timer! De har ca. 50 km til teknisk skole i Esbjerg, men tæt ved to timer med offentlig transport før mødetid. Ikke sært, at det er vanskeligt at få unge til at tage en teknisk uddannelse.

Bosætning i hele kommunen og veluddannede unge er afhængig af god kollektiv trafik.

Byrådet vedtog i marts 2018 et forsøg i 4 måneder for at kunne få de unge til Vejen til tiden. Forsøget opstartens kun, hvis der er 20 og er ikke kommet i gang endnu. Ikke pengene værd at opstarte noget midt i et skoleår.

I Glejbjerg kunne det let løses ved at koble de unge på rute 148, som kører på hovedvejen mellem Esbjerg og Vejen otte gange dagligt og fire gange lør.-søn. året rundt.

Styregruppen har stoppet sit arbejde på trods af, at den også skulle arbejde med at få de unge på uddannelse i Esbjerg og Kolding inden for rimelig tid.

Jeg ved, at Lokalrådet i Glejbjerg gentagne gange har bidraget med løsningsforslag til den kollektive trafik, og det har andre lokalråd også. Det gælder om at lytte og gøre arbejdet færdigt. Principperne er kun noget værd, hvis de følges op af handling.

Kollektiv trafik med udfordringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce