Klima. Vindmøller og solceller - vil vi?


Klima. Vindmøller og solceller - vil vi?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Vejen. 

Ved sidste byrådsmøde ønskede et flertal af uforståelige grunde ikke at undersøge en ansøgning om fire vindmøller og ti hektar solceller.

Kan et byrådsflertal komme godt af sted med blot at afvise ansøgninger om fabriksbygninger, værksteder, butikker, stalde, boliger, vindmøller mv?. Tilsyneladende for vindmøller med henvisning til, at der ikke er det "politiske ønske om at etablere planmæssige mulighed for at gennemføre projektet". En meget dårlig begrundelse, når ansøgningen efter forvaltningens opfattelse i stort omfang opfylder kravene i byrådets administrationsgrundlag (Kommuneplan 2017). Havde et flertal i byrådet stemt for, at det planmæssige grundlag kunne starte, kan byrådet senere træffe en afgørelse om projektets eventuelle gennemførelse. Og så kunne beslutningen også være truffet på et oplyst grundlag!

I september 2018 forbereder byrådet kommunens klimastrategi 2019. Her stå:" Klimastrategi 2019 vil have fokus på forebyggelse af klimaproblemer. Det vil sige reduktion af CO2-udledningen". Intensionerne følges ikke når byrådsflertallet end ikke vil starte sagsbehandling af et projekt, der har potentialet til i et hug at reducere kommunens totale CO2-udledning med ca. 5 procent.

Og alle Folketingets partier vedtager i 2018 et Energiforlig med teksten:" Parterne anerkender nødvendigheden af at give kommunerne mulighed for at give tilladelse til at opføre tidssvarende vindmøller i henhold til gældende praksis". Også på den baggrund er byrådsflertallets stop for at undersøge det planmæssige grundlag for vindmølle- og solcelleansøgningen uforståelig. Der er for ringe sammenhæng mellem beslutningerne.

Det er fuldt forståeligt, at naboer til vindmølleprojekter er bekymrede. Når der bygges store bygninger og anlæg, er det oftest mest spændende for bygherre. Naboerne skal naturligvis behandles efter loven og helst bedre. Det lægger ansøgningen også op til.

Klima. Vindmøller og solceller - vil vi?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce