Hvorfor er jeg mindre værd som lærer


Hvorfor er jeg mindre værd som lærer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Louise Cordes Pedersen, lærer på Østerbyskolen i Vejen, kandidat til næstformandsposten i Vejen Lærerkreds, Mejlbyvej 3, Lintrup, skriver (for

Billede
Debat Vejen. 

Jeg er uddannet lærer. Jeg går på arbejde hver dag for at undervise elever i bl.a. dansk, historie og kristendom, samtidig med at eleverne bliver klædt på socialt og personligt til at begå sig i det samfund, de er en vigtig del af både nu og i fremtiden.

Jeg omgiver mig med mange utrolig dygtige lærerkolleger, som dagligt knokler for at undervise deres elever. Undervisning der er presset af manglende tid til forberedelse, da der er mange flere arbejdsopgaver at tage sig af som lærer udover selve undervisningen.

Er man ansat som lærer i Vejen Kommune skal man både agere under decentral ledelse, som langt fra fungerer på alle kommunens skoler samt acceptere en lavere løn, end hvis man arbejdede i eksempelvis Esbjerg eller Kolding Kommune. Tanken om at finde et andet lærerjob i en af nabokommunerne ligger ikke fjernt. Hvis man gennemsnitligt kan få 1.300 kr. mere i måneden for at lave det samme vigtige stykke arbejde ved at krydse en kommunegrænse, tænker jeg, at det er de færreste, der ville sige nej tak til flere penge i løn.

Vejen Kommunes forvaltning kan anerkende kommunens lærere ved at investere i at sidestille Vejen Kommunes lærere med nabokommunernes lærere rent lønmæssigt. Det kræver ikke, at der laves en central aftale om arbejdstid, som forvaltningen i Vejen Kommune tilsyneladende heller ikke er interesseret i - men det er jo en helt anden sag!

Hvorfor er jeg mindre værd som lærer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce