Håndværkerbyen Vejen


Håndværkerbyen Vejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Vejen. 

Læserbrev: Erhvervslivet i Vejen Kommune består i særdeles grad også af mange håndværksvirksomheder. Vi har en stor og stærk gruppe af håndværkere og entreprenører, som ikke kun udfører arbejde på deres hjemmebane, men også kommer langt ud over kommunegrænsen. Fordi de er fagligt dygtige og konkurrencedygtige.

Det skal de også være i fremtiden. For at det lykkes er det afgørende, at de har den arbejdskraft, der er brug for. Ikke kun fortsat dygtiggørelse af nuværende fagpersonale, men også at der kan tiltrækkes og uddannes unge håndværkere, som kan følge i de rutineredes fodspor, når de stopper på arbejdsmarkedet.

For at inspirere og tilskynde de unge skal vi tidligt eksponere muligheden for dem at en erhvervsuddannelse også er en karrierevej. Ikke alle skal nødvendigvis have en gymnasial uddannelse. Vi oplever også en større gruppe af udsatte og skoletrætte unge (især drenge), der ikke er tilstrækkelig motiveret for at fortsætte i uddannelsessystemet. Måske fordi vi har overset at fortælle dem om det og vise dem, hvilke muligheder f.eks. en håndværksuddannelse kan tilbyde af karriereveje.

Lad os få virksomhederne, Folkeskolerne (UU-vejledning) og vores erhvervsudvikling til at gøre en fælles og koordineret indsats med f.eks. temadage og målrettet erhvervspraktik. Kombineret med at sætte iværksætteri på skemaet, kan det være med til åbne de unges øjne for denne del af arbejdsmarkedet.

 

 

Håndværkerbyen Vejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce