Flere uddannede lærere i folkeskolen


Flere uddannede lærere i folkeskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Vejen. 

Læserbrev: Når man læser kvalitetsrapporten for folkeskolerne i Vejen Kommune for skoleåret 16/17, er den generelle konklusion, at der er langt til Venstres ønske om, at folkeskolerne skal i top 10.

Hvordan top 10 skal måles er jo bestemt en debat værd, hvor vi i Enhedslisten glæder os til at det hele bliver mere konkret end det hidtidigt har været.

Desværre forholder det sig sådan, at Vejen kommune ligger under landsgennemsnittet, næsten uanset hvordan det drejes, dog med enkelte undtagelser.

En bemærkelsesværdig ting er at den såkaldte kompetence dækning. Dvs. andelen af timer hvor lærere rent faktisk er uddannet til at varetage undervisningen i netop det fag de underviser I. Der ligger i vi Vejen Kommune markant under landsgennemsnittet, og det er et politisk problem vi bliver nød til at finde en løsning på.

Tag ikke fejl, de der besætter stillinger uden en læreruddannelse er skønne mennesker, der kæmper, alt de kan, for at gøre en positiv forskel for kommunens børn, men vi må altså ikke underkende værdien af at have en læreruddannelse, når man arbejder i folkeskolen.

Hvorfor det ikke lykkes at besætte stillingerne i folkeskolen med uddannede lærere, har vi endnu ikke et entydigt svar på, men mon ikke svaret ligger i en kombination af arbejdsmiljø og løn. Heldigvis har vi mulighed for politisk at påvirke begge dele.

Vi vil I de kommende måneder se på hvordan vi mener at tingenes tilstand kan forbedres hovedsagen er dog at vi står med nogle klare problemer i Vejen Kommune, som vi gerne vil bedrage til at løse.

Flere uddannede lærere i folkeskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce