Færre børn i klasserne


Færre børn i klasserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Vejen. 

Læserbrev: Folkeskoleloven angiver at der maksimalt må være 28 børn i en klasse i folkeskolen. Dette mener vi i Enhedslisten allerede er højt sat i forhold til hvornår det faglige udbytte af undervisningen er højst. Særligt i en tid hvor elever med særlige behov er en del at de almindelige klaser.

Byrådet i de enkelte kommuner kan give den enkelte skole tilladelse til at have flere børn i en klasse, hvis der er særlige grunde til det.

På det seneste møde for udvalget for skoler og børn blev der behandlet en ansøgning om dispensation til Skodborg Børnecenter. Foreløbig er der 30 børn tilmeldt til en klasse, og hvis der kommer flere elever, vil skolen ikke dele klassen.

Udvalget gav desværre skolen lov til denne praksis, selvom vi reelt ikke kan vide om der kommer flere tilmeldte inden skolestart, og vi risikerer derfor endnu større klasser end de 30 elever.

Det er glædeligt at vores skoler er attraktive, og at forældrene vælger dem til. Det er bare vigtigt at vi som politikere sætter grænserne for hvor store vores klasser må være.

Beslutningen fra de øvrige politikere er den helt forkerte vej at gå, og vi mener i Enhedslisten at vi skal sikre at brugen af de store klasser nedbringes mest muligt. Det må være elevernes læring som er det vigtigste.

Der er en sammenhæng mellem eleverne udbytte af undervisningen og antallet af elever, og I en tid hvor vi taler meget om kvaliteten af undervisningen i vores folkeskoler, bør vi være tilbageholdende med at meddele dispensation.

Færre børn i klasserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce