Er Vejen Kommunes bureaukratiske proces hævet over dansk lovgivning


Er Vejen Kommunes bureaukratiske proces hævet over dansk lovgivning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat Vejen. 

Læserbrev: Som bestyrelse i Vejen Musikskole må vi endnu en gang undrer os over, hvordan Vejen Kommune nu også ifm. projekt OkersterMester vælger at lade stå til i forhold til at etablere samarbejdet mellem folkeskoler og musikskolen, et samarbejde som al videnskab opfordre til, og som faktisk nu også er sikret via dansk lovgivning ifm. seneste folkeskolereform.

Nu bør Vejen Kommune og udvalgsformanden snart tage dette seriøst, og vise handling der reelt giver mulighed for dette samarbejde!

Nordea-fonden støtter OrkesterMester med 3,4 mio. kr. med håbet om, at projektet kan kickstarte og inspirere til tættere samarbejde mellem folkeskoler og musikskoler i hele landet. Projektet på Østerbyskolen var blandt de 10 udvalgte projekter på landsplan, og en oplagt mulighed for Vejen Kommune til endeligt at få sat gang i det samarbejde, som man indtil videre har overset eller nedprioritere, på trods af kravene i lovgivningen.

Mon ikke kommunen og udvalget fejler stort her, når man i Vejen Kommune har et ønske om at forbedre kvaliteten i folkeskolen, og samtidig ikke tager handsken op med OrkesterMester, som er et projekt der lige netop facilitere folkeskolebørnenes tro på egne evner, styrker fællesskabet, øger børnenes empati og evne til samarbejde, og i det hele taget skaber grobund for læring i skolen og i livet?

Når udvalgsformanden Jørgen Thøgersen henviser til at projektet f.eks. kunne gøres mindre ambitiøs (altså med kun halv så megen kommunal finansiering som planlagt!), er det jo et tydeligt tegn på, hvordan man fra kommunal side bevist ønsker at nedprioritere dette område. Dette hænger naturligvis heller ikke sammen med at kommunens egen udmelding om, at OrkesterMester skal indgå som en aktiv del af kommunens "branding og bosætningspolitik strategi"!

Men det er da endnu mere beskæmmende at se, at der i denne nedprioritering og dermed reduceret kommunal finansiering, henvises til at en eller anden bureaukratisk proces ikke er fulgt til punkt og prikke - forvaltningen burde snarer se på værdiskabelsen til kommunen, og evne at gribe chancen når den er der!

For en god ordens skyld skal det også understreges, at OrkesterMester er et folkeskoleprojekt, og kan og skal ikke finansieres fra musikskolens budget, dels fordi musikskolen i så fald bl.a. vil blive trukket i støtte fra kunststyrelsen, og dels fordi musikskolen generelt ikke har budget til at levere denne ydelse gratis til folkeskolerne.

Er Vejen Kommunes bureaukratiske proces hævet over dansk lovgivning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce